Skip the navigation

Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Hazelnut spread stuffed pancakes

De ultieme verwennerij? Pannenkoeken gevuld met hazelnootspread!

Duration
Totaal45min
Voorbereiden15min
Koken30min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

90 g

hazelnoten

4 eetlepels

neutrale olie

1/4 theelepel

zout (voor hazelnootspread)

1/2 eetlepel

poedersuiker

175 g

melkchocolade, gesmolten

1/2 eetlepel

cacaopoeder

120 g

bloem

theelepel 1,5

bakpoeder

2 tablespoons

caster sugar

1/8 theelepel

zout (voor pannenkoekbeslag)

1/2

ei

120 ml

melk

2 eetlepels

boter, om de pan mee in te vetten

Stap voor stap

  1. Doe de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.


  2. Laat alles afkoelen en verwijder de losse velletjes.


  3. Doe de hazelnoten in de kan van de KitchenAid K400 blender en mix op snelheid 5 tot de noten zijn verwerkt tot een pasta. Schraap omlaag langs de zijkant om ervoor te zorgen dat alle noten worden meegenomen.


  4. Voeg olie, zout en poedersuiker toe. Mix op snelheid 5 gedurende 2 minuten.


  5. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix op snelheid 5 tot het mengsel helemaal glad is. Voeg vervolgens het cacaopoeder toe en meng het erdoor.


  6. Doe de hazelnootspread in een spuitzak met een middelgrote ronde spuitmond en laat afkoelen.


  7. Doe de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker, het zout, het ei en de melk in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 4 tot je een glad, dik beslag hebt.


  8. Verhit wat boter in een pannenkoekpan op middelhoog vuur.


  9. Doe een halve lepel pannenkoekbeslag in de pan. Bak 90 seconden totdat de pannenkoek half gaar is.


  10. Spuit wat hazelnootspread in het midden van de pannenkoek. Bedek de spread met wat meer pannenkoekbeslag.


  11. Draai de pannenkoek om en bak nog 3 minuten of tot beide kanten goudbruin zijn.