Skip the navigation

Pastasaus met flespompoen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Butternut pasta sauce

Deze saus is volledig van groenten gemaakt en is ideaal voor je pasta.

Duration
Totaal30min
Voorbereiden10min
Koken20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1/2

ui

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

olijfolie

1

flespompoen

1/2 theelepel

zwarte peper

1/2 theelepel

zout

1 l

kippenbouillon

8 blaadjes

verse salie

30 g

geroosterde hazelnoten, gehakt

4 eetlepels

parmezaanse kaas, geraspt

Stap voor stap

  1. Schil en snipper de ui en knoflook grof. Verhit de olijfolie in een grote steelpan. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.


  2. Schil de flespompoen, haal de zaadjes eruit, snijd ze in hapklare stukjes.


  3. Doe de flespompoen en de kruiden in de steelpan.


  4. Bak de pompoen 10 minuten en voeg de bouillon toe totdat de groenten net bedekt zijn.


  5. Laat het geheel zachtjes sudderen en wacht tot de bouillon voor 2/3 is verdampt.


  6. Doe het mengsel in de kan van de blender en mix op snelheid 4 tot het mengsel volledig glad is.


  7. Breng de pasta van jouw keuze aan de kook en bedek de gekookte pasta met de saus.


  8. Hak de salie en hazelnoten fijn. Strooi ze over de pasta. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas.