Skip the navigation

Pastei met kip en doperwtjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Chicken and pea pie

Deze stoofschotel met kip en doperwtjes is een volledige maaltijd in één pan en heerlijk winters comfortfood.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden10min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

400 g

patentbloem

200+55 g

ongezouten boter, in blokjes gesneden

3/4+1/2 theelepel

zout

70 g

water, warm

2 eetlepels

olijfolie

2

kipfilet

1

ui

2

bleekselderijstengels

2

wortels

2 teentjes

knoflook

15 g

bloem

310 ml

kippenbouillon

40 g

volle slagroom

1/2 theelepel

verse tijm

1/2 theelepel

peper

100 g

bevroren doperwten

1

ei

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, de boter en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten.


  2. Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt.


  3. Zodra het deeg glad is, vorm je het met je handen tot een bal. Wikkel het dan in plastic folie en zet het ten minste 30 minuten in de koelkast.


  4. Snijd het deeg doormidden en rol beide helften uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Vet een stoofpan licht in en leg er een van de uitgerolde deeghelften in. Snijd het overtollige deeg van de zijkanten af.


  5. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en gaar de kipfilet.


  6. Doe de kipfilet in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Meng 2 minuten op snelheid 2 totdat de kipfilet uiteengetrokken is.


  7. Pel en snijd de ui in blokjes. Snijd de bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Schrap de wortelen en snijd ze in schijfjes. Hak de knoflook fijn.


  8. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de ui, selderij, wortel en knoflook ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur.


  9. Strooi de bloem over de groenten en roer door zodat de bloem de boter kan absorberen.


  10. Voeg de kippenbouillon, de room en de specerijen toe aan de groenten terwijl je blijft roeren. De saus moet dik en romig worden.


  11. Voeg de kip en erwten toe aan de saus. Laat dit een paar minuten sudderen op laag vuur.


  12. Giet de kipvulling in de stoofpan en bedek deze met de andere uitgerolde deeghelft. Knijp met je vingers beide helften van het deeg samen.


  13. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het eigeel en maak met een scherp mes wat sneetjes zodat de stoom kan ontsnappen.


  14. Bak de pastei gedurende 45 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.