Pâte brisée

Geschreven door: Edd Kimber

Voorbereiding

10min.

English chef

Pâte brisée, stapsgewijze instructies

Pâte brisée is een andere benaming voor korstdeeg. Het is een soort zanddeeg dat geschikt is voor zowel zoete als hartige vullingen en eenmaal je weet hoe het moet, vormt het een hoeksteen.

Ingrediënten

  • 225 g gewone bloem
  • Een snuifje zout
  • 1 el basterdsuiker
  • 120 g ongezouten boter, in blokjes gesneden en gekoeld
  • 2-4 el ijskoud water

Doe de bloem, het zout en de suiker in de kom van de foodprocessor waaraan het mes is bevestigd, en pulseer een- of tweemaal om te mengen.

Voeg de koude boter toe en pulseer een- of tweemaal tot de boter begint te breken. Voor de schilferige, lichte textuur van pâte brisée heb je stukjes boter nodig.

Druppel er 2 eetlepel water in en pulseer tot het mengsel loskomt van de kom (je kan tot 4 eetlepel moeten toevoegen). Zet de foodprocessor uit wanneer het deeg klonters begint te vormen, en wel voordat het een bal vorm omdat het deeg dan taai wordt.

Giet het mengsel op het werkblad en breng het voorzichtig met je handen bij elkaar. Vorm een platte cirkel, doe er vershoudfolie rond en leg minstens een uur in de koelkast.

Het deeg kan voor verschillende recepten worden gebruikt, waaronder pasteitjes en taarten, en gebakken volgens het recept.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.