i
Vorige bladzijde
Gezond

Rijstepap met lime, kokos en frambozen

Doe 240 ml kokosmelk, de geraspte kokos, ahornsiroop, lime-zest, lime-sap, gember, vanille en zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

12

Ingrediënten

7

Stappen

Ingrediënten

  • 420 mlvolvette kokosmelk in blik (1 blik van 400 ml)
  • 70 gongezoete, geraspte kokos
  • 60 mlpure ahornsiroop
  • ¼theelepel fijn geraspte lime-zest
  • 60 mlvers lime-sap
  • 2lepels fijngesneden gember
  • 2theelepels natuurlijk vanille-extract
  • Een snufjezeezout
  • 450 ggekookte volkorenrijst (zacht maar niet papperig)
  • 3lepels ruwe kokosolie
  • 160 gverse frambozen
  • 15 gkokosvlokken
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe 240 ml kokosmelk, de geraspte kokos, ahornsiroop, lime-zest, lime-sap, gember, vanille en zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.

  • Stap 2

    Voeg 225 g van de gekookte rijst toe, sluit het deksel en pureer 10 seconden op snelheid 4 totdat het mengsel romig maar nog korrelig is.

  • Stap 3

    (Laat niet te lang draaien. Het mengsel mag niet helemaal glad zijn want anders is het eindresultaat te papperig.)

  • Stap 4

    Smelt in een sauspan op middelmatig vuur de kokosolie en giet het rijstmengsel erbij. Laat ongeveer 1 minuut lang sudderen.

  • Stap 5

    Zet het vuur laag en roer de rest van de gekookte rijst en de kokosmelk erdoor. Roer een minuut of 2 totdat het mengsel wat dikker is maar nog romig en luchtig. (Dit mengsel zal indikken als het ook maar één minuut afkoelt en als u het langer laat koken, droogt het uit.)

  • Stap 6

    Verdeel de rijstepap over vier schaaltjes en werk elk schaaltje af met 1 lepel geraspte kokos en 40 g verse frambozen.

  • Stap 7

    Onmiddellijk serveren.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Rijstepap met lime, kokos en frambozen

Stap 1

Doe 240 ml kokosmelk, de geraspte kokos, ahornsiroop, lime-zest, lime-sap, gember, vanille en zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.

Stap 2

Voeg 225 g van de gekookte rijst toe, sluit het deksel en pureer 10 seconden op snelheid 4 totdat het mengsel romig maar nog korrelig is.

Stap 3

(Laat niet te lang draaien. Het mengsel mag niet helemaal glad zijn want anders is het eindresultaat te papperig.)

Stap 4

Smelt in een sauspan op middelmatig vuur de kokosolie en giet het rijstmengsel erbij. Laat ongeveer 1 minuut lang sudderen.

Stap 5

Zet het vuur laag en roer de rest van de gekookte rijst en de kokosmelk erdoor. Roer een minuut of 2 totdat het mengsel wat dikker is maar nog romig en luchtig. (Dit mengsel zal indikken als het ook maar één minuut afkoelt en als u het langer laat koken, droogt het uit.)

Stap 6

Verdeel de rijstepap over vier schaaltjes en werk elk schaaltje af met 1 lepel geraspte kokos en 40 g verse frambozen.

Stap 7

Onmiddellijk serveren.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.