Skip the navigation

Rijstepap met lime kokos en frambozen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Lime and Coconut Rice Porridge with Raspberries

Duration
Totaal0min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

420 ml

volvette kokosmelk in blik (1 blik van 400 ml)

70 g

ongezoete, geraspte kokos

60 ml

pure ahornsiroop

1/4 theelepel

fijn geraspte lime-zest

60 ml

vers lime-sap

2 theelepels

natuurlijk vanille-extract

2 theelepels

natuurlijk vanille-extract

Snufje

zeezout

450 g

gekookte volkorenrijst (zacht maar niet papperig)

3 eetlepels

ruwe kokosolie

160 g

verse frambozen

15 g

kokosvlokken

Stap voor stap

  1. Doe 240 ml kokosmelk, de geraspte kokos, ahornsiroop, lime-zest, lime-sap, gember, vanille en zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender, sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat het mengsel glad en smeuïg is.


  2. Voeg 225 g van de gekookte rijst toe, sluit het deksel en pureer 10 seconden op snelheid 4 totdat het mengsel romig maar nog korrelig is.


  3. (Laat niet te lang draaien. Het mengsel mag niet helemaal glad zijn want anders is het eindresultaat te papperig.)


  4. Smelt in een sauspan op middelmatig vuur de kokosolie en giet het rijstmengsel erbij. Laat ongeveer 1 minuut lang sudderen.


  5. Zet het vuur laag en roer de rest van de gekookte rijst en de kokosmelk erdoor.


  6. Roer een minuut of 2 totdat het mengsel wat dikker is maar nog romig en luchtig.


  7. Dit mengsel zal indikken als het ook maar één minuut afkoelt en als u het langer laat koken, droogt het uit.

  8. Verdeel de rijstepap over vier schaaltjes en werk elk schaaltje af met 1 lepel geraspte kokos en 40 g verse frambozen.


  9. Onmiddellijk serveren.