Salade met frambozen vinaigrette
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
ml 60
vers citroensap
ml 60
balsamicoazijn
160 g
verse frambozen
1
fijngehakte rode ui (1 klein, heel dun plakje)
4 tsp
pure ahornsiroop of meer naar smaak
1 theelepel
dijon mosterd
theelepel 1/2
zeezout of meer naar smaak
theelepel 1/4
vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak
120 ml
ev-olijfolie
g 120
stevig aangedrukte rucola
208 g
stevig aangedrukte jonge spinazie
1
groene appels, zonder klokhuis, met een mandoline in 0,15 mm dunne plakes gesneden
1
fijngesneden rode ui, halve maantjes (0,15 mm dun)
150 g
verkruimelde feta-kaas
140 g
gepelde, geschaafde amandelen
30 g
gepelde hennepzaadjes
Stap voor stap
Doe voor de dressing het citroensap, de balsamicoazijn, frambozen, ui, ahornsiroop, mosterd, zout en peper in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender. Sluit het deksel en start met snelheid 1.
Voer de snelheid geleidelijk aan op tot 3 en pureer ongeveer 10 seconden tot alles verpulverd is. Laat het toestel draaien en verwijder de dop uit het deksel.
Giet langzaam een straaltje olijfolie in de opening in het deksel en pureer nog ongeveer 10 seconden om de dressing in te laten dikken.
Giet de dressing in een schaaltje.
Hussel in een grote schaal voorzichtig alle ingrediënten voor de salade door elkaar en serveer met het schaaltje dressing.