Skip the navigation

Salade met frambozen vinaigrette

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Raspberry Vinaigrette Salad

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

ml 60

vers citroensap

ml 60

balsamicoazijn

160 g

verse frambozen

1

fijngehakte rode ui (1 klein, heel dun plakje)

4 tsp

pure ahornsiroop of meer naar smaak

1 theelepel

dijon mosterd

theelepel 1/2

zeezout of meer naar smaak

theelepel 1/4

vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak

120 ml

ev-olijfolie

g 120

stevig aangedrukte rucola

208 g

stevig aangedrukte jonge spinazie

1

groene appels, zonder klokhuis, met een mandoline in 0,15 mm dunne plakes gesneden

1

fijngesneden rode ui, halve maantjes (0,15 mm dun)

150 g

verkruimelde feta-kaas

140 g

gepelde, geschaafde amandelen

30 g

gepelde hennepzaadjes

Stap voor stap

  1. Doe voor de dressing het citroensap, de balsamicoazijn, frambozen, ui, ahornsiroop, mosterd, zout en peper in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender. Sluit het deksel en start met snelheid 1.


  2. Voer de snelheid geleidelijk aan op tot 3 en pureer ongeveer 10 seconden tot alles verpulverd is. Laat het toestel draaien en verwijder de dop uit het deksel.


  3. Giet langzaam een straaltje olijfolie in de opening in het deksel en pureer nog ongeveer 10 seconden om de dressing in te laten dikken.


  4. Giet de dressing in een schaaltje.


  5. Hussel in een grote schaal voorzichtig alle ingrediënten voor de salade door elkaar en serveer met het schaaltje dressing.