Vorige bladzijde
Uit de keukenkast

Sinaasappelchocolademousse

Een heerlijk chocoladedessert met een vleugje sinaasappel.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

7

Ingrediënten

8

Stappen

Tijd

10'

Voorbereiding

240'

Koken

250'

Totaal

Ingrediënten

  • 200 gpure chocolade
  • 6eieren
  • 200 gbasterdsuiker
  • 350 mlslagroom
  • 1vanilleboon
  • 1bloedsinaasappelrasp
  • voor de garneringgekonfijte sinaasappels
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt op laag vuur.

  • Stap 2

    Scheid de eieren. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop op hoge snelheid met de draadloze handmixer tot het mengsel luchtig is en verdubbeld in volume.

  • Stap 3

    Meng de gesmolten chocolade door het eierdooiermengsel.

  • Stap 4

    Klop de eiwitten op tot er stijve pieken ontstaan en meng de eiwitten voorzichtig door de chocoladebasis.

  • Stap 5

    Schraap de zaadjes uit de vanilleboon en voeg ze toe aan de room. Klop de room op tot er zachte pieken ontstaan. (Houd wat van de room apart voor de dressing).

  • Stap 6

    Doe de slagroom en de sinaasappelrasp bij de chocolademousse.

  • Stap 7

    Verdeel de chocolademousse over serveerglazen en zet minstens 4 uur in de koelkast.

  • Stap 8

    Serveer met een toefje slagroom en gekonfijte sinaasappels.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Sinaasappelchocolademousse

Stap 1

Doe de chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt op laag vuur.

Stap 2

Scheid de eieren. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop op hoge snelheid met de draadloze handmixer tot het mengsel luchtig is en verdubbeld in volume.

Stap 3

Meng de gesmolten chocolade door het eierdooiermengsel.

Stap 4

Klop de eiwitten op tot er stijve pieken ontstaan en meng de eiwitten voorzichtig door de chocoladebasis.

Stap 5

Schraap de zaadjes uit de vanilleboon en voeg ze toe aan de room. Klop de room op tot er zachte pieken ontstaan. (Houd wat van de room apart voor de dressing).

Stap 6

Doe de slagroom en de sinaasappelrasp bij de chocolademousse.

Stap 7

Verdeel de chocolademousse over serveerglazen en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Stap 8

Serveer met een toefje slagroom en gekonfijte sinaasappels.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.