Skip the navigation

Spaghetti met ragout van inktvis en garnalen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Spaghetti with cuttlefish and shrimps ragout

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden50min
Koken15min

Hulpmiddelen

PastaPressPastaPress
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

150 (plus extra om te bereiden) g

tarwemeel

1

middelgrote eieren

250 g

inktvis

150 g

garnaalstaarten met schaal

80 g

tomatenpulp

1/2 glas

witte wijn

10 g

basilicum

1/2

gesnipperde ui

2 eetlepels

extra vergine olijfolie

Snufje

zeezout

Snufje

gemalen zwarte peper

Stap voor stap

  1. Fruit in een koekenpan de ui in de olie, voeg vervolgens de inktvis en de wijn toe en laat de wijn verdampen. Voeg de tomatenpulp, zout en peper toe, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.


  2. Doe terwijl de saus staat te sudderen de eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.


  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in porties ter grootte van een walnoot.


  4. Bevestig de pastapers, voorzien van de spaghettischijf, aan de keukenrobot. Zet de keukenrobot op een snelheid tussen de 8 en de 10, afhankelijk van de vochtigheid van het deeg.


  5. Doe de deegballetjes ter grootte van een walnoot in de opening aan de bovenkant en gebruik de zwenkarm om de pasta op de gewenste lengte af te snijden.


  6. Leg de spaghetti op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.


  7. Voeg terwijl de pasta ligt te drogen de garnalen toe aan de saus, zet het vuur lager en laat 3 minuten meebakken.


  8. Kook de spaghetti in gezouten kokend water, giet zorgvuldig af en voeg toe aan de koekenpan met de saus.


  9. Roer 1 minuut lang goed, verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi er wat rucola over.