Skip the navigation

Spaghetti van eidooiers met geroerbakte asperges

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Egg yolk spaghetti with stir-fried asparagus

Duration
Totaal50min
Voorbereiden40min
Koken10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters

Ingrediënten

Serveren

125 g

tarwemeel

5

eidooiers

150 g

verse asperges

2 eetlepels

teriyakisaus

15 g

gehakte koriander

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

extra vergine olijfolie

Een snufje

zout

1/2

chilipepers

Stap voor stap

  1. Doe de eidooiers, het meel en een snufje zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.

  2. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.


  3. Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.


  4. Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Doe dit nogmaals op dikte 3.


  5. Verander de dikte naar 4 en herhaal de procedure.


  6. Haal de pasta met één hand door de spaghettisnijder en gebruik je andere hand om de pasta te begeleiden als deze uit de spaghettisnijder komt.


  7. Leg de spaghetti op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.


  8. Breng terwijl de pasta droogt een grote pan gezouten water aan de kook.


  9. Verhit in een grote koekenpan 4 eetlepels olie, voeg de geschilde asperges, knoflook en gekneusde chili toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus toe en laat voor de helft inkoken.


  10. Kook de spaghetti in de pan water, giet af in een vergiet en voeg toe aan de pan met asperges.


  11. Bak de spaghetti 1 minuut mee in de pan en verdeel het gerecht vervolgens over 4 borden. Bestrooi met gehakte koriander en serveer direct.


  12. Winter edition: add some bacon to the frying asparagus, grated orange zest and top with grated cheese.