Vorige bladzijde

Sprankelende Aardbeiensorbet

Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

7

Ingrediënten

8

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

15'

Totaal

Ingrediënten

  • 550 gaardbeien, gewassen en ontdaan van steeltjes en kroontjes
  • 2 eetlepels + 125 gsuiker, zonder klontjes
  • 1/2rasp van een ½ citroen
  • 2 eetlepelscitroensap
  • 200 g + 2 eetlepelsglucose
  • een snufjezout
  • 350 mlchampagne of prosecco
Maak het nu
  • Stap 1

    Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.

  • Stap 2

    Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.

  • Stap 3

    Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.

  • Stap 4

    Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.

  • Stap 5

    Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.

  • Stap 6

    Wanneer je het sorbetijs wilt draaien, neem je de IJskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het sorbetmengsel in de kom.

  • Stap 7

    Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.

  • Stap 8

    Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Sprankelende Aardbeiensorbet

Stap 1

Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.

Stap 2

Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.

Stap 3

Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.

Stap 4

Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.

Stap 5

Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.

Stap 6

Wanneer je het sorbetijs wilt draaien, neem je de IJskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het sorbetmengsel in de kom.

Stap 7

Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.

Stap 8

Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.