Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.
Ingrediënten
Stap 1
Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.
Stap 2
Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.
Stap 3
Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.
Stap 4
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.
Stap 5
Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.
Stap 6
Wanneer je het sorbetijs wilt draaien, neem je de IJskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het sorbetmengsel in de kom.
Stap 7
Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.
Stap 8
Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.
Stap 2
Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.
Stap 3
Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.
Stap 4
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.
Stap 5
Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.
Stap 6
Wanneer je het sorbetijs wilt draaien, neem je de IJskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de KitchenAid mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het sorbetmengsel in de kom.
Stap 7
Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.
Stap 8
Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.