Vorige bladzijde
Gezond

Stevige salade met curry-cashew-saus

Kook de rijst, het water en het zout in een rijstkoker of op het fornuis in een middelgrote pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Leg het deksel op de pan zodra het vocht niet meer kookt en zachtjes borrelt. Kook de rijst met het deksel op de pan (en zonder het deksel te verwijderen) in ongeveer 45 minuten gaar.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

32

Ingrediënten

11

Stappen

De rijst moet bijtgaar zijn. Als de rijst gaar is en er zit nog water in de pan, giet dit water dan af. Als de rijst nog niet gaar is, legt u het deksel weer op de pan (als er nog water in zit) of voegt u 1/4 kopje water toe en laat u de rijst nog een minuut of 10 koken. Haal van het vuur zodra de rijst gaar is en laat ongeveer 15 minuten rusten in de pan met het deksel erop. Prik de rijst los en roer er de peterselie en het citroensap door. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

  • 380 gvolkoren rijst
  • 960 mlgefilterd water
  • 1 theelepelzeezout of meer naar smaak
  • 7 gfijngehakte bladpeterselie
  • 1 theelepelvers citroensap
  • 1/8 theelepelvers gemalen zwarte peper of meer naar smaak
  • 1grote bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • 3 lepelsev-olijfolie
  • 1/2 theelepelzeezout of meer naar smaak
  • 10spruitjes
  • 1 lepelev-olijfolie
  • 1/8 theelepelnatuurzout of meer naar smaak
  • 1 lepeldruivenpit- of olijfolie
  • 150 gin stukjes gesneden gele ui
  • 1 theelepelgehakte knoflook (3 tenen)
  • 1 theelepelzeezout
  • 1 kopgefilterd water
  • 210 grauwe, ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepelin stukjes gesneden gember of meer naar smaak
  • 1/2 theelepelgele, hete curry (poeder) of meer naar smaak
  • 1/8 theelepelcayennepeper of meer indien nodig
  • 439 gkikkererwten uit blik, uitgelekt en gespoeld
  • 2 lepelsev-olijfolie
  • 1/2 theelepelzeezout
  • 1/8 theelepelvers gemalen zwarte peper
  • 1/4kleine rode kool, geraspt
  • 1/4 theelepelzeezout
  • -een snufje vers gemalen zwarte peper
  • 22 middelgrote avocado's, geschild, ontpit en in schijfjes gesneden
  • (140 g)gebroken rauwe of geroosterde cashewnoten
  • 7 gbladpeterselie
  • 1limoen, in 6 partjes gesneden
Maak het nu
  • Stap 1

    Kook de rijst, het water en het zout in een rijstkoker of op het fornuis in een middelgrote pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Leg het deksel op de pan zodra het vocht niet meer kookt en zachtjes borrelt. Kook de rijst met het deksel op de pan (en zonder het deksel te verwijderen) in ongeveer 45 minuten gaar. De rijst moet bijtgaar zijn. Als de rijst gaar is en er zit nog water in de pan, giet dit water dan af. Als de rijst nog niet gaar is, legt u het deksel weer op de pan (als er nog water in zit) of voegt u 1/4 kopje water toe en laat u de rijst nog een minuut of 10 koken. Haal van het vuur zodra de rijst gaar is en laat ongeveer 15 minuten rusten in de pan met het deksel erop. Prik de rijst los en roer er de peterselie en het citroensap door. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 2

    Verhit de oven tot 220 °C en bedek een ovenplaat met siliconen- of vetvrij bakpapier voor de gebakken bloemkool.

  • Stap 3

    Doe de in schijfjes gesneden bloemkool in een grote mengschaal. Hussel er olijfolie, zout en peper door en spreid uit op het bakpapier. Bak een kwartier, draai de bloemkool om en laat nog 10 tot 15 minuten bakken totdat de bloemkoolranden bruin en zacht gebakken zijn. Haal de bloemkool uit de oven en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en leg nieuw bakpapier op de ovenplaat om de spruitjeschips te bakken.

  • Stap 5

    Snijd het onderste gedeelte van elk spruitje eraf en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd opnieuw wat van de onderkant af en verwijder de volgende laag blaadjes. Herhaal dit totdat u aan de laatste laag komt.

  • Stap 6

    Hussel in een schaal de blaadjes door elkaar met olijfolie en zout en spreid ze uit op het bakpapier. Bak een minuut of 10 totdat de blaadjes bruin en knapperig zijn. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 150°C om de gebakken bloemkool en spruitjes op te warmen vlak voordat u ze serveert.

  • Stap 7

    Bak in een bakpan de ui en het knoflook ongeveer 5 minuten zacht en glazig in wat olie op een middelmatig vuur. Doe het uienmengsel in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender met het zout, het water, de cashewnoten, het citroensap, de gember, het curry-poeder en de cayennepeper. Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op snelheid 10 totdat het mengsel glad en smeuïg is. Voeg gember, currypoeder en cayennepeper toe naar smaak. Zet weg.

  • Stap 8

    Hussel olijfolie, peper en zout door de kikkererwten in een schaal en zet weg.

  • Stap 9

    Meng in een schaal de rode kool met de peterselie, het citroensap, peper en zout.

  • Stap 10

    Zet 6 diepe kommen klaar. Verdeel de rijst, de kikkererwten, gebakken bloemkool, rode kool, spruitjes en avocado over de kommen. Giet (of spuit) 2 lepels cashew-saus op elke kom. Werk elke kom af met gebroken cashewnoten en peterselieblaadjes.

  • Stap 11

    Serveer met schijfjes lime en zet de rest van de cashewsaus op tafel.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.

Stevige salade met curry-cashew-saus

Stap 1

Kook de rijst, het water en het zout in een rijstkoker of op het fornuis in een middelgrote pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Leg het deksel op de pan zodra het vocht niet meer kookt en zachtjes borrelt. Kook de rijst met het deksel op de pan (en zonder het deksel te verwijderen) in ongeveer 45 minuten gaar. De rijst moet bijtgaar zijn. Als de rijst gaar is en er zit nog water in de pan, giet dit water dan af. Als de rijst nog niet gaar is, legt u het deksel weer op de pan (als er nog water in zit) of voegt u 1/4 kopje water toe en laat u de rijst nog een minuut of 10 koken. Haal van het vuur zodra de rijst gaar is en laat ongeveer 15 minuten rusten in de pan met het deksel erop. Prik de rijst los en roer er de peterselie en het citroensap door. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Verhit de oven tot 220 °C en bedek een ovenplaat met siliconen- of vetvrij bakpapier voor de gebakken bloemkool.

Stap 3

Doe de in schijfjes gesneden bloemkool in een grote mengschaal. Hussel er olijfolie, zout en peper door en spreid uit op het bakpapier. Bak een kwartier, draai de bloemkool om en laat nog 10 tot 15 minuten bakken totdat de bloemkoolranden bruin en zacht gebakken zijn. Haal de bloemkool uit de oven en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en leg nieuw bakpapier op de ovenplaat om de spruitjeschips te bakken.

Stap 5

Snijd het onderste gedeelte van elk spruitje eraf en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd opnieuw wat van de onderkant af en verwijder de volgende laag blaadjes. Herhaal dit totdat u aan de laatste laag komt.

Stap 6

Hussel in een schaal de blaadjes door elkaar met olijfolie en zout en spreid ze uit op het bakpapier. Bak een minuut of 10 totdat de blaadjes bruin en knapperig zijn. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 150°C om de gebakken bloemkool en spruitjes op te warmen vlak voordat u ze serveert.

Stap 7

Bak in een bakpan de ui en het knoflook ongeveer 5 minuten zacht en glazig in wat olie op een middelmatig vuur. Doe het uienmengsel in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender met het zout, het water, de cashewnoten, het citroensap, de gember, het curry-poeder en de cayennepeper. Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op snelheid 10 totdat het mengsel glad en smeuïg is. Voeg gember, currypoeder en cayennepeper toe naar smaak. Zet weg.

Stap 8

Hussel olijfolie, peper en zout door de kikkererwten in een schaal en zet weg.

Stap 9

Meng in een schaal de rode kool met de peterselie, het citroensap, peper en zout.

Stap 10

Zet 6 diepe kommen klaar. Verdeel de rijst, de kikkererwten, gebakken bloemkool, rode kool, spruitjes en avocado over de kommen. Giet (of spuit) 2 lepels cashew-saus op elke kom. Werk elke kom af met gebroken cashewnoten en peterselieblaadjes.

Stap 11

Serveer met schijfjes lime en zet de rest van de cashewsaus op tafel.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.