Vorige bladzijde

Watermeloen-limoen Schaafijs

Breng het Caraïbisch gebied in je keuken met deze verrukkelijke, fruitige en romige lekkernij.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

6

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

60'

Voorbereiding

60'

Totaal

Ingrediënten

  • 44 pucks met watermeloenijs
  • 1halfrijpe watermeloen in stukjes (circa 1 l sap)
  • 185 gsuiker
  • 185 mlwater
  • 30 mlsap van 1 limoen
  • een snufjezout
Maak het nu
  • Stap 1

    1 dag van tevoren: Schil de watermeloen en snij in stukjes en bewaar een paar stukjes voor de garnering. Maak met een sapcentrifuge sap van de stukjes watermeloen totdat je voldoende sap hebt om 4 vormen te vullen. Dit is circa 500 ml sap, ongeveer de helft van de watermeloen. Zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

  • Stap 2

    1 dag van tevoren: Maak sap van de rest van de watermeloen (circa 500 ml) en doe dit in een kom. Verhit water en suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop enigszins afkoelen en voeg dit toe aan de kom met watermeloensap. Voeg zout en limoen toe. Roer het geheel om het zout op te lossen. Zeef het en zet het in de koelkast totdat het door en door gekoeld is.

  • Stap 3

    1 dag van tevoren: Meng de kokosmelk en de gezoete gecondenseerde melk in een middelgrote pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen terwijl je geregeld roert, totdat het dikker wordt. Circa 10 minuten. Vul een kom met ijs en zet de pan erbovenop (ongeveer 5 minuten) om het mengsel te laten afkoelen, waarbij je geregeld roert. Voeg limoenrasp toe.

  • Stap 4

    1 dag van tevoren: Klop de volle slagroom met een mixer/keukenrobot met klopaccessoire ongeveer 2 minuten, totdat je er stijve pieken mee kunt vormen. Meng de slagroom voorzichtig in het mengsel van kokosmelk met limoen. Giet alles in een kom die in de vriezer kan. Zet deze 6 uur in de vriezer.

  • Stap 5

    Op de dag zelf: Haal het bevroren limoenijs uit de vriezer en laat het in ongeveer 15-20 minuten zachter worden. Doe 1 grote schep of lepel in elk serveerschaaltje. Temperen is niet nodig. Schaaf het watermeloenijs over het ijs. Besprenkel met watermeloensiroop en garneer met fijngehakte of -gesneden verse watermeloen en limoenrasp.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Watermeloen-limoen Schaafijs

Stap 1

1 dag van tevoren: Schil de watermeloen en snij in stukjes en bewaar een paar stukjes voor de garnering. Maak met een sapcentrifuge sap van de stukjes watermeloen totdat je voldoende sap hebt om 4 vormen te vullen. Dit is circa 500 ml sap, ongeveer de helft van de watermeloen. Zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

Stap 2

1 dag van tevoren: Maak sap van de rest van de watermeloen (circa 500 ml) en doe dit in een kom. Verhit water en suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop enigszins afkoelen en voeg dit toe aan de kom met watermeloensap. Voeg zout en limoen toe. Roer het geheel om het zout op te lossen. Zeef het en zet het in de koelkast totdat het door en door gekoeld is.

Stap 3

1 dag van tevoren: Meng de kokosmelk en de gezoete gecondenseerde melk in een middelgrote pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen terwijl je geregeld roert, totdat het dikker wordt. Circa 10 minuten. Vul een kom met ijs en zet de pan erbovenop (ongeveer 5 minuten) om het mengsel te laten afkoelen, waarbij je geregeld roert. Voeg limoenrasp toe.

Stap 4

1 dag van tevoren: Klop de volle slagroom met een mixer/keukenrobot met klopaccessoire ongeveer 2 minuten, totdat je er stijve pieken mee kunt vormen. Meng de slagroom voorzichtig in het mengsel van kokosmelk met limoen. Giet alles in een kom die in de vriezer kan. Zet deze 6 uur in de vriezer.

Stap 5

Op de dag zelf: Haal het bevroren limoenijs uit de vriezer en laat het in ongeveer 15-20 minuten zachter worden. Doe 1 grote schep of lepel in elk serveerschaaltje. Temperen is niet nodig. Schaaf het watermeloenijs over het ijs. Besprenkel met watermeloensiroop en garneer met fijngehakte of -gesneden verse watermeloen en limoenrasp.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.