Skip the navigation

Worteltaart

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Carrot cake

Klassieke worteltaart die altijd leuk is om te bakken.

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden15min
Koken50min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

400 g

wortels

120 g

gezouten pecannoten

175 g

bruine suiker

110 g

basterdsuiker

225 g

bloem

1 theelepel

bakpoeder

1 theelepel

baksoda

2 theelepel

gemalen kaneel

1 theelepel

nootmuskaat

125 ml

plantaardige olie

70 g

griekse yoghurt

3

eieren

Stap voor stap

  1. Schrap de wortels en snijd ze in grote stukken van ongeveer 5 cm.

  2. Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor. Doe de wortelen en pecannoten in de foodprocessor en hak ze fijn op snelheid 2.

  3. Doe alle overige ingrediënten in de kom van een mixer/keukenrobot die is voorzien van een platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Voeg de wortels en pecannoten toe en mix nog eens 30 seconden.

  4. Bespuit de taartvorm met een antikleefspray en schenk het beslag erin. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. 

  5. Laat helemaal afkoelen voordat je de carrot cake uit de taartvorm haalt.

  6. De carrot cake is het lekkerst met een glazuur van roomkaas en een garnering van pecannoten.