i

All I want for Christmas

Onfeilbare cadeautips voor vooruitstrevende foodies en verstokte fijnproevers

Elk jaar hebben we hetzelfde probleem: de zoektocht naar het juiste kerstgeschenk. Voor dit en andere dilemma’s is er de geschenkengids van Serious About Food. Van gadgets tot onmisbaar keukengerei, van boeken tot speciaal voor Kerstmis geselecteerde KitchenAid-producten: wij helpen u het perfecte geschenk te vinden voor de foodie in de familie.

 

Set van zouten uit de wereld

Zout schenken betekent geluk, gezondheid en welvarendheid toewensen. Een selectie uit de hele wereld is dus de ideale manier om familie en vrienden het allerbeste toe te wensen. Roze zout uit de Himalaya, zwart zout uit Hawaï, zoutvlokken uit de Camargue, gerookt zout…u hebt maar te kiezen, zowel op basis van gastronomische overwegingen als op basis van kleur. De Grande Epicerie de Paris heeft een heel interessant assortiment. Hier vindt u inspiratie voor een gepersonaliseerde geschenkenset. 

Bulbo Lamp

Binnenshuis kweken is een uitstekende manier om steeds verse kruiden en groenten te hebben. Om thuis te kweken moet u echter de juiste aanpassingen doorvoeren en het juiste licht hebben. Bulbo laat zich inspireren door de natuur en verenigt LED-technologie met design om lampen te creren die toelaten het hele jaar door in huis te kweken. Een nuttig en mooi geschenk voor de foodie met groene vingers.

Homemade Gin Kit

En zo ontdekte men dat Gin eenvoudig te maken was. Met een nauwkeurig gekalibreerde blend van jeneverbessen, specerijen en kruiden, biedt deze set u alles wat nodig is om thuis in slechts 36 uur een uitzonderlijke Gin te produceren. Liefhebbers van Mixology zullen hier hun gading vinden.

The travel book

Maar liefst 229 landen, geïllustreerd met meer dan 800 foto’s. "The Travel Book: a Journey Through Every Country in the World" is een overzicht van de meest fascinerende plaatsen op aarde. Het ligt voor de hand dat het niet het beste uitgangspunt is om een reis gedetailleerd uit te stippelen. Het is ideaal voor op de salontafel, om te proeven van en te verlangen naar verre oorden en ideetjes te sprokkelen voor toekomstige reizen. Het perfecte geschenk voor de reizende fijnproever.   

Sushi Kaarsen

Wie heeft niet minstens één sushi-liefhebber in zijn familie of vriendenkring? De rijst- en visballetjes met hun iconische vorm zijn bijna een fetisj geworden. Kussens, kousen, bladwijzers en nu ook kaarsen in de vorm van nigiri met tonijn, kreeft of zalm. Ze zijn zo mooi dat u er twee zal willen kopen: één om te schenken, de andere voor uzelf!

Marimekko Keukenschorten

Wie zegt dat keukenschorten saai zijn? Marimekko, een historisch Fins bedrijf dat sinds 1951 kleurrijke gedrukte stoffen produceert, brengt vrolijkheid in de keuken via een lijn keukenschorten met felle kleuren. Want moeders kunnen ook achter het fornuis stijlvol zijn.

Koffie van L’Arbre à Café

We hebben het erover gehad bij Serious About Food. En dat was geen toeval: het is één van de beste koffies die er zijn. Van de verzorgde verpakking tot het betoverende aroma. Deze koffie is, in granen of gemalen, een fantastisch geschenk voor elke fijnproever.

 

Homemade Granola

Voor wie wil experimenteren met homemade, is granola ongetwijfeld een perfect idee: het is eenvoudig te bereiden, bewaart lang en wordt altijd op prijs gesteld. Maak hem klaar met havervlokken, geroosterde amandelen, rode bosbessen, gekonfijte abrikozen, kaneel, kandijsuiker en honing. Verpak hem daarna in een vintage trommel met een mooi etiket een een kleurrijke strik.

Gemillimeterde Snijplank

Zelfs de grootste knoeier in de keuken zal geen excuus meer hebben: op de oppervlakte van deze snijplank in antibacterieel beukenhout zijn de millimeters en hoeken aangegeven voor wie perfect wil snijden. Wie minder precies is zal zo toch uiterst nauwkeurig groenten kunnen snijden.

Alain Ducasse Discovery Box

Chocola als kerstgeschenk is altijd juist, maar dan moet het wel de allerbeste zijn! Voor een luxueuze versie is er Alain Ducasse, een chef die in Frankrijk en in de wereld een instituut geworden is. Hij biedt zijn fantastische chocolaatjes, pralines en ganaches aan in degustatieverpakkingn van 12 tot 90 stuks…puur genot.

Salvador Dalì, “Les diners de Gala”

“Dit boek is enkel gewijd aan het genot van de smaak…als u volgeling bent van die kalorietellers die het genot van het eten herleiden tot een straf, klap dit boek dan dicht; het is immers te levendig, te agressief, te brutaal voor u.” Salvador Dalì had het niet beter kunnen verwoorden. In dit boek uit 1973,  heruitgegeven door Taschen, illustreert hij 136 extravagante recepten, die soms afrodisiaca zijn, in de geest van het surrealisme zoals enkel hij dat kan. Een multisensoriële ervaring voor de estheet onder de fijnproevers.

Traditionele Panettone

In de meest hippe banketbakkerij van Milaan maakt men deze Italiaanse specialiteit met natuurlijke ingrediënten. Moedergist, vanille uit Madagaskar en sinaasappelschillen voor een Panettone zoals het hoort.

Chocolate Twister

Voor de fijnproevers in wording. Dit spel combineert een klassieker voor kinderen zoals Twister, één van de leukste spellen die er zijn, met zoete chocola (Belgische dan nog!). Niet te missen voor uw kinderen.

Gerelateerde inhoud

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.