Black is Back: De geraffineerde zijde van de keuken

Zwart is de elegante tint voor topkwaliteit, vanuit de mode en de interne design.

Essentieel, basic, fatsoenlijk. Net als een topje, een broek, een jas. Altijd perfect, van 's morgens tot 's avonds, van casual tot een bepaalde gelegenheid. Een evergreen, een “NIET”-kleur die er nooit slecht uitziet en die aan elk voorwerp van het huis een mysterieuze energie geeft. Zwart kan elke kamer decoreren, van de douche tot aan de woonkamer, van de slaapkamer tot aan de keuken, net als de laatste trend bepaald. Maakt de tinten helderder,  om geraffineerde, minimale en nuchtere contrasten te creëren. In combinatie met wit, beige, crème, poeder, licht goud, geeft het zijn meest elegante en verfijnde kant vrij. Geeft aandacht aan de metalen of houten inzetstukken. Roept originaliteit en rock animo op, als het gecombineerd wordt met rood-, roos- of grijstinten. Maakt een mozaik vloer of een wand van glas nog subtieler. Het vult zich met licht als het gecombineerd wordt met kleine citroengele, oranje of zuurgroene punten, terwijl het moediger en van sterke impact is, als het alleen of gezamenlijk met tinten net als lichtblauw gebruikt wordt.

Le noir attire immédiatement les regards sur lui lorsqu’il recouvre divans et fauteuils de tissus ou de cuirs. Il est parfait, en version brillante ou opaque, pour la table du repas et le meuble du séjour, dans un contexte classique ou plus contemporain. C’est un choix chic, même pour celui qui ne souhaite pas prendre trop de risques : il suffit de quelques détails, un luminaire, un tapis, une grande horloge au mur, un coussin de velours placé sur le canapé

De donkere tinten bekleden de douche in glamour. De kamer komt tot leven met mozaike tegels, uitgevoerd in witte en grijze tinten, met heldere en speciaal verchroomde afwerking. De combinatie met goud zal luxe geven.  Zwart in de slaapkamer maakt alles overzichtelijker. Ook hier kun je beslissen voor het gehele meubilair of alleen voor het verrijken met kleine details. De bekleding staat toe om een beetje fantasie te gebruiken, met het beddengoed, kussens en gestreepte of gestipte lakens, of, voor een romantische look, bloemen of blokjes

Het donkere effect, de favoriete tint van de ontwerpers en de laatste trends, is sinds kort ook de keuken binnengetreden, om deze te trasformeren in een representatieve omgeving, net zoals de woonruimte. Bescheiden maar op hetzelfde moment gewild, bekleed zich de keuken in black met prestige, kracht en karakter, volgens de mix van materialen en andere kleuren, zoals het hout, het metaal, het wit of het rood. De juiste vloer is het sluitelwoord. Zwart kan zich op de vloer wagen, altijd met de voorwaarde van een juiste verlichting; en zo niet, kies liever tegels die van parelwit naar parelgrijs gaan. De ideale oplossing voor een helder effect zijn marmer tegels. De porseleinachtige steen is daarentegen voor een dof effect. De “krijtbord”-muur op de wand is vriendelijk en origineel: een groeiende trend, perfect voor een jonge en creative chef. Om een ton sur ton effect te creëren, valt de keuze van de keukenverdieping op leisteen, chique en inovereenstemming met de laatste mode. Het alternatief is de zwarte marmer, als tegenhanger op de vloer in dezelfde kleur en materiaal . Voor de meubels is zwart geschikt voor een heldere alsook een matte afwerking.

Meer dan andere sterke en besluitende kleuren, moet de keuze van zwart vermeden worden in de minder verlichte hoeken van het huis: om geen fouten te maken, wordt geadviseerd om de muren altijd licht te laten, en om aan zwart misschien één of maximum twee wanden te besteden. Het eindeffect zal zeker diepgaand zijn. Om fantasiën te uiten, kunnen op de wanden tekeningen gecreëerd worden of berichten achtergelaten worden: een wall sticker is voldoende om een verhaal te vertellen en om de perimeters beweging en driedimensionaliteit te geven. Als de hoogte van de kamer het toelaat, kan ook het kleuren van het plafond en de vloer de juiste optie zijn. Zwart valt in ruimtes met veel licht op, vooral als je te maken hebt met kamers met een grote oppervlakte.

Zeker voor de uitgesproken roeping tot het wezenlijke, heeft de zwarte keuken geen uitwerkte vormen en lijnen nodig. Om met een donkere uitvoering te kunnen spelen, zullen de geschikte huishoudapparaturen staal-geborselde inzetstukken hebben: efficiënt en functioneel, de hedendaagse ziel van de meubels reflecterend. Een voorbeeld, de Black Range, de nieuwe lijn van KitchenAid: vier tipologiën van fornuizen, één voor elk noodzakelijk kooktoestel, een magnetron en een warmhoudlade, waar het gepolijste staal met het iconische ontwerp van het merk samenkomt en de PrintShield technologie, die de oppervlakken tegen vlekken en sporen beschermd. Om een zwarte keuken, vrije ruimte voor machines, elektronische weegschalen, mixers, broodroosters te verrijken: het is voldoende om een paar voorwerpen in zicht te hebben, te kiezen in het wit, om lichte of gekleurde punten te creëeren, bijvoorbeeld door rode afwerkingen, om een nog aantrekkelijkere sfeer te creëeren. Het zal in een originele, elegante, altijd geordende keuken uitpakken die nauwelijks onderworpen is aan het verloop van tijd.

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.