i

De keuken achter de keuken

Een kleine groentetuin waarvan het water je in de mond loopt en waar je het milieu mee kunt redden

Het Serious About Food keuken lab heeft negen internationale ontwerpers uitgedaagd om alleen met een visie te werken zonder ruimtelijke of stilistische beperkingen. Ze moesten zich op het doel concentreren: voldoen aan een onbedwingbare wens om te koken van de chef-koks, KitchenAid’s gepassioneerde ontwerpers.

Deze innovatieve workshop creëerde negen geweldige aspecten die allemaal dezelfde serieuze essentie hadden en een eigen karakter. Capsule Végétale van Matali Crasset vertolkt de behoefte om grenzen te overschrijden op een brutale manier en laat een keuken zien die niet alleen maar een keuken is en zelfs conceptuele grenzen overschrijdt. We denken graag dat de geur van Provençaalse kruiden of het groen van het platteland waar ze is opgegroeid de creativiteit van deze Franse ontwerpster heeft aangewakkerd. Ik vraag me of deze glazen capsule om een kloppend hart daar is ontworpen. 

Deze keuken veranderd in een thuis met verfrissingen en verwelkomd gasten in een ongewone en ontspannende omgeving. De Capsule is over twee niveaus verspreid: één niveau gaat richting het licht en verwelkomd gasten in een weelderig groene omgeving. De andere gaat naar beneden en daar vindt de magie plaats. Precies achter de schermen van een show gebeuren alle spannende dingen. Ze delen een spotlight en eten met elkaar. Een professioneel KitchenAid lab en een verzamelingspunt voor compost brengt de hele productiecirkel tot leven. De drijvende kracht bevindt zich in het midden van dit niveau en is afgesloten met vier aanrechten die vol staan met kleine en grote apparaten. 

Op deze aanrechten staan multifunctionele ovens, inductiefornuizen, de nieuwe module met vijf baktechnieken, een Chef bord een koelkast, vriezers, de Chef Touch column et een thermometer, mes en kleine hulpmiddelen om te kloppen, kneden en verwerken. Deze apparaten maken het gehele kookproces vloeiender en het voelt alsof je door technologische souschefs wordt geholpen. De Capsule gebruikt een lab dat de productieprocessen vergemakkelijkt die achter de architectuur van een gerecht liggen. Een ander voordeel is dat er niks overblijft. Ingrediënten die overblijven tijdens het koken, worden verzameld in het compostcentrum en bemesten de planten die in de vorm van nieuw fruit weer omhoog komen. 

Capsule Végétale is een duurzame keuken waar natuur en technologie worden gecombineerd om eten te groeien, koken en opslaan. Het is een paradijs voor chefs die het gehele proces vanaf de productie van geselecteerde ingrediënten kan bepalen. Elk onderdeel van de cyclus streeft naar excellente ingrediënten om een goed gerecht klaar te maken dat het lichaam en de geest voedt. Een keuken die eten serieus neemt, voldoet aan de wensen van het gehemelte en aan de nutritionele behoeften en zorgt voor het milieu; alles eindigt op de juiste plek, net als in Matali’s Capsule.

Deze holistische aanpak is de basis voor nieuwe kooktrends, zowel als dieet als ruimte. De trend voor groentetuinen met hydroponische systemen voor de teelt van medicinale en aromatische kruiden en groenten op de muren van een huis, wordt steeds groter. De markt biedt hyper-technologische oplossingen met simpele apps voor je smartphone, zodat je een kleine groentetuin kunt creëren die plantkunde naar een hoger niveau brengt zonder dat je zonlicht nodig hebt.

Zelfs voordat ze in onze huizen terechtkwamen, werden ze al in gezondheidsbewuste bedrijven gebruikt. Een multinational in Tokyo gebruikt vierduizend vierkante meter van het kantoor als verticale groentetuin met meer dan 200 soorten planten vanwege de intermenselijke en gezondheidsvoordelen die hiermee worden geassocieerd. Werknemers kunnen voor de planten zorgen en fruit plukken om te delen met collega’s en familie. Het groen creëert een aangename en ontspannende sfeer en zorgt ervoor dat werknemers regelmatig een pauze nemen om de planten water te geven. Planten verlagen het stressniveau en verbeteren de voeding, waardoor het een extra positief effect heeft op de gezondheid. En het is ook nog eens goed voor het milieu! Binnentuinen zijn een oplossing voor een andere uitdaging die we binnenkort aan moeten gaan: de overbevolking van steden en de daarmee verbonden ondergang van bebouwbaar land. 

Matali en KitchenAid gaan nog verder dan dat. Ze geven ons een droom van een oase waar courgettes die met veel liefde zijn gegroeid heerlijke groene spaghetti worden met een staafmixer en kerstomaten worden nog lekkerder als ze even in de Twelix Artisan oven worden gedaan.

Het staat allemaal klaar in de groentetuin!

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.