i

DE KINFOLK-TREND

Céline Alata

Frankrijk

We zijn allemaal moe. Moe door onze slopende levensstijl. Moe door de dagelijkse drukte in de steden en door de overdaad aan nieuwe technologie die overal aanwezig is. Daarom zoeken steeds meer mensen naar een vreedzaam, eenvoudig leven gebaseerd op gezonde dingen. De Kinfolk-stijl sluit hier perfect op aan.

Kinfolk is direct geïnspireerd op de manier van leven van de Amish en van culturen in het teken van de goede dingen in het leven. Deze opkomende trend wil komaf maken met overconsumptie.Het is een levensstijl die op alle domeinen betrekking heeft: interieurdecoratie, eten, mode … De rode draad is altijd dezelfde: de terugkeer naar de essentie en de schoonheid die daaruit voortvloeit.In de keuken porberen we gezonde recepten met seizoensgroenten en –fruit. Lekkere, traditionele en authentieke schotels die onze smaakpapillen verwennen. Op mooie borden op een uitgepuurde tafel. In de Kinfolk-stijl telt elk detail. En ook al lijken de decors eenvoudig, toch werd nagedacht over elk voorwerp, elke schaduw, elk lichtpunt. 

De volgende stap: kiezen voor natuurlijke materialen zoals linnen, wol en hout. Alles wat authentiek is, krijgt de voorkeur, zoals antieke meubelen die klaar zijn voor een tweede leven. In dat opzicht kan om het even wel interieur een Kinfolk-touch krijgen. In de eetkamer bijvoorbeeld kan je een oude eettafel in ruw hout combineren met lange, hedendaagse gordijnen in gewassen linnen. In de salon wordt de sofa extra in de kijker gezet door een groot wollen tapijt.

De kleuren spelen met wittinten die zacht en rustgevend zijn en het natuurlijke licht weerspiegelen. Kinfolk heeft een uitgebreid kleurenpalet en biedt heel wat inspiratie: voor de muren kan je een mooi greige kiezen dat de ruimte verwarmt, in combinatie met een plafond in een pure wittint. Deze kleuren passen perfect bij houtsoorten zoals eik of notelaar. Ook een diep donkerblauw kan werken, of een grijsgroene kleur om wat extra persoonlijkheid aan de ruimte te geven. De Kinfolk-stijl haalt zijn inspiratie in de natuur en de landschappen. Lucht, water en aarde: je vindt er duizenden kleuren in terug. Je kan dus gemakkelijk een tint kiezen die bij deze universums aansluit. Enkele toetsen zwart hier en daar vervolledigen het geheel en bieden enig contrast, net zoals dat in de natuur het geval is. Accessoires worden zorgvuldig gekozen om het interieur een finishing touch te geven: een rotanspiegel voor de muren, een mooie keramieken vaas of een kaars met houtparfum voor de kast. Wat de verlichting betreft, kies je voor lichtslingers die perfect de toon zetten met een niet te versmaden retrotouch maar ook een rieten hanglamp past perfect in deze natuurlijke stijl.

Ook groen mag niet ontbreken. Het is in elke kamer van het huis aanwezig: in de leefruimtes met een klein boeketje verse bloemen of takken op tafel, naast een paar mooie kamerplanten. In de keuken worden aromatische planten omgetoverd tot geurige boeketten. Ze worden omgekeerd opgehangen om de kamer stijlvol te parfumeren.Ook de kunst van het tafelen past bij deze stijl: de grote tafels doen denken aan de dorpsfeesten die je vroeger op het platteland kon aantreffen.

Denk aan een oude gebruikte boerderijtafel met een mooi patine, mooie keramieken borden in natuurlijke kleuren en vooral veel groen dat hier en daar wordt geplaatst. Eenvoudige plantenbladeren worden gecombineerd met delicate veldbloemen voor een authentieke, natuurlijke stijl. Ook hier staat ambachtelijkheid centraal met zelfgemaakte houten bestek of aardewerk dat van generatie op generatie doorgegeven wordt.

 

Ook de kunst van het tafelen past bij deze stijl: de grote tafels doen denken aan de dorpsfeesten die je vroeger op het platteland kon aantreffen.

Denk aan een oude gebruikte boerderijtafel met een mooi patine, mooie keramieken borden in natuurlijke kleuren en vooral veel groen dat hier en daar wordt geplaatst. Eenvoudige plantenbladeren worden gecombineerd met delicate veldbloemen voor een authentieke, natuurlijke stijl. Ook hier staat ambachtelijkheid centraal met zelfgemaakte houten bestek of aardewerk dat van generatie op generatie doorgegeven wordt.

De Kinfolk-stijl is ook een zeer goede bron van inspiratie voor huwelijksfeesten. Meer en meer koppels gebruiken de Kinfolk-codes in hun decor. Voor de receptie kiezen natuurliefhebbers voor een oude schuur met een authentieke sfeer. De ruimtes van deze stijl laten toe grote tafels te plaatsen waaraan alle gasten kunnen plaatsnemen. Strobalen, enkele schapenvachten of oude stoelen dienen als zitplaats. De bloemstukjes worden zelf gemaakt zodat de plattelandslook behouden blijft.

Voor het servies kan je kiezen voor oude borden die niet bij elkaar passen maar altijd de eenvoud van de Kinfolk-stijl respecteren: witte keramiek of natuurlijke tinten genieten de voorkeur. Het bestek ziet er een beetje gebruikt uit en heeft een mooi patine. Kinfolk is meer dan een trend: het is een manier van leven, elke dag opnieuw. Eens je het in één domein hebt toegepast, ga je het ook al snel in een ander domein doorvoeren.

Zo kan je essentiële oliën gebruiken om je interieur gezond te maken: enkel druppeltjes eucalyptus of munt volstaan om de lucht te zuiveren. Lavendelolie met witte azijn werkt dan weer als een natuurlijke reiniger en als ontsmettingsmiddel zonder gifstoffen.

Door je interieur en je manier van leven zo eenvoudig mogelijk te maken, merk je dat geluk echt binnen handbereik ligt. Dat elk mooi voorwerp ons kan betoveren en ons kan aanzetten een betere levenskwaliteit na te streven. Een zachter, gezonder en echter leven.

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.