i

Het ontstaan van Minestrone Cookbooks

Het vastleggen van het perfecte culinaire plaatje

Na een lange carrière als gerenommeerde culinaire fotograaf, besliste ik mijn passie naar een hoger niveau te tillen. Het tekort aan visuele omkadering van mijn culinaire foto's dreef me ertoe te gaan experimenteren rond het zelf uitgeven van kookboeken. Dit experiment draaide tot op heden uit tot een bloeiend bedrijf met zowel vaste werknemers als freelancers. Samen streven we ernaar bijzondere culinaire boeken uit te geven die zich dankzij hun unieke visuele weergave duidelijk onderscheiden van het overige aanbod in de markt.

20 jaar lang was ik beeldleverancier voor diverse magazines, publicitaire campagnes en uitgeverijen. Hierbij draaide alles rond het maken van de perfecte culinaire foto. Een vakgebied binnen de fotografie waarin ik me gespecialiseerd heb en doorheen de jaren een reputatie in heb opgebouwd. Ik sta bekend als een eigenzinnige fotograaf die beelden creëert met een visie. Gerechten werden op beton en houtstructuren gefotografeerd, ingrediënten werden in ‘zwevende’ composities in de ruimte gebracht en extreme close-ups van voedingswaren gaven een nieuwe dimensie weer. FoMu, Het fotografiemuseum in Antwerpen organiseerde met mijn beelden dan ook een grote tentoonstelling rond het thema 25 jaar ‘foodphotography'.

De link naar KitchenAid in dit verhaal is dan ook gauw gelegd. Het toonaangevend merk van huishoudelijke apparaten waarbij professionele prestaties, kwaliteit en iconisc design centraal staan, is het best geplaatst om de talrijke kookmethodes te vertalen naar onweerstaanbare recepten. Het eerste boek dat ik voor KitchenAid heb gemaakt, was ter ere van de 90ste verjaardag van de iconische standmixer. Een lijvig boek dat net zoals de apparaten van KitchenAid zelf met de meest elegante en hoogkwaliteitsvolle materialen werd afgewerkt. Alle recepten voor het boek 'KitchenAid - The Cookbook' werden dan ook ontwikkeld volgens de talrijke mogelijkheden die de befaamde standmixer in uw keuken creëert. De eerste druk omvatte reeds 120.000 exemplaren verdeeld over 14 verschillende talen. Het volledige proces van A-Z werd zorgvuldig door Minestrone Cookbooks uitgewerkt. In de jaren nadien volgden er al snel nieuwe KitchenAid publicaties waaronder The Blender Cookbook, 24 hours a day (2010), Mix with the best (2012), The Foodpro Cookbook (2013) en The Cookpro Cookbook (2014). Hierbij vertrok men steeds vanuit de veelzijdigheid van het KitchenAid apparaat en ontwikkelde men zo op maat gemaakte recepten.          

Naast deze talrijke KitchenAid boeken heeft Minestore Cookbooks ook alle boeken van de bekende Nederlandse sterrenchef Sergio Herman gerealiseerd. Dit waren vaak kunstzinnige publicaties, soms ook boeken voor het brede publiek, maar steeds met uitverkochte aantallen en meerdere herdruks.

Sinds de zomer van 2016 heeft Minestrone Cookbooks zich op de vernieuwde site van Brouwerij De Koninck in Antwerpen gevestigd. De uitgeverij bevindt zich in het voormalige laboratorium van de bierbrouwerij. Ter uitbreiding van mijn fotografiche activiteiten en het uitgeven van kookboeken werd samen met het creatief centrum, de laboruimte ingericht om kookworkshops te organiseren. Er worden thematische kookworkshops en 'private dinners' tot 20 personen gehouden, steeds gerelateerd aan één van de boektitels die Minestrone Cookbooks doorheen de jaren heeft gepubliceerd. De workshops worden steevast tot in de puntjes verzorgd door KitchenAid die hiervoor de gepaste apparaten en keukenbenodigdheden aanlevert.

 

www.minestrone.be

Gerelateerde inhoud

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.