Kleuren van de Mediterraanse Keuken

Tegels kunnen een klein Mediterraans hoekje naar je keuken brengen om de magie en unieke smaken van uw vakantie opnieuw te creëren.

Doe je ogen dich ten denk terug aan je laatste vakantie aan de Mediterraanse zee: het geluid van golven op de achtergrond, de unieke sensatie van zoute lucht en warme zon op je gebruinde huid, een rustig dorpje met kleine witte huisjes op de kliffen langs de kust, de geur van vis en kruiden. Die smaken, die kleuren!

Stel je nu voor dat je een kleine mediterrane hoek in je keuken maakt waar je elke dag de magische en Zuid-Europese gastvrijheid vindt en waar je inspiratie krijgt om die unieke smaken na te maken. Het is gemakkelijker dan je denkt!

De Middellandse Zee-levensstijl combineert verschillende culturen, waardoor kleurrijke stijlen op verschillende gebieden worden ontplooid, zoals kunst en design, terwijl een warm gevoel van welzijn wordt behouden. Maar buiten de esthetiek zeggen deskundigen dat de mediterrane levensstijl en het dieet je kunnen helpen om jong te blijven en langer te leven! Het is dus niet alleen de keuken die hiervan zal profiteren, want deze make-over kan ervoor zorgen dat jij een gezonder en gelukkiger leven gaat leiden.

Een mediterrane keuken kan worden ontworpen met verschillende kleurenpaletten en lay-outs. Het is meestal een aparte kamer met veel werk- en opslagruimte, terwijl het ook warm, elegant en tijdloos lijkt. Als u overweegt uw bestaande keuken een mediterrane make-over te geven, kunt u zeker wat inspiratie vinden op het internet om een goed idee te krijgen van wat u kunt verwachten. Maar het is vooral belangrijk om elementen en details te kiezen die je echt leuk vindt en die te gebruiken om de kamer zeer persoonlijke touch te geven.

Middellandse keukens gebruiken zowel koude als warme kleuren: blauw en geel is een klassieke combinatie die wordt geïnspireerd door de tinten van de zee en de zon. Als u een traditionele, rustieke keuken hebt, kan een lichtere make-over heel makkelijk door enkele handgemaakte stukken toe te voegen. Maar tegenwoordig zien we vaak mooie ontwerpen die slanke, eigentijdse keukenontwerpen combineren met nieuwe originele elementen en spannende kleuren. Dit maakt de keuken nog aantrekkelijker tijdens de grijze, koude wintermaanden.

Een van de meest krachtige toevoegingen om een felle mediterrane flair in de kamer te creëren zijn tegels. Soms is alleen een plank bedekt met decoratieve tegels meer dan genoeg om een aangename mediterrane sfeer te creëren. Portugese Azulejos, Italiaanse Majolica, Marokkaanse en andere cement tegels zijn nu erg populair. U heeft ze misschien gezien als u interieurontwerpen doorbladert zonder hun unieke kwaliteiten, patronen en tinten te herkennen. Cementtegels hebben vaak een 'ouderwets’, vintage effect dat extra karakter toevoegt aan de ontwerpen. Ze worden gemaakt met behulp van verschillende kleurtjes in plaats van ze te glazen om de patronen te creëren. Naarmate de tegels ouder worden, vervaagt het unieke ontwerp nooit. In sommige collecties creëren ambachtslieden lichte onvolkomenheden die het resultaat nog meer laten zien!

Als u een hele kamer heeft gerenoveerd, kunt u de kleuren combineren met het decor, zodat u het kleurenschema in de omgeving niet teveel gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een beperkt versierd gebied zijn, zoals de vloer, die de omgeving delicaat verfraait en de context creëert voor het plaatsen van unieke stand-alone ontwerpstukken met contrasterende kleuren. U kunt kiezen uit de lichtere tinten van vintage cementtegels om de vloer en de muur achter een rode KitchenAid Iconic koelkast te creëren, evenals kleurrijke Azulejos om een origineel frame te creëren rondom de roestvrij stalen Vertigo koelkasten of professionele kolommen zoals die van Chef Touch.

Keramische tegels zijn ideaal voor zowel keukenplanken als vloeren, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor de countertops. Naast hun esthetische waarde als mooie decoraties, zijn keramische tegels ook erg functioneel doordat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen.

In een eigentijds keukenontwerp kunt u tegels gebruiken als gigantische pixels om oppervlakken te bedekken met felle kleuren en patronen. Het mixen van hedendaags design met traditionele patronen is het idee achter de 36e8 MadeTerraneo keuken van LAGO. Deze is afkomstig uit een reis naar Portugal en ontwikkeld rondom het contrast tussen traditie (handgemaakte keramische tegeltjes in Arabische en Europese stijlen tot kleine versierde kunstwerken) en innovatie, waarbij deze keramische tegels gebruikt worden als werkoppervlak en afzonderlijke modules die worden gecombineerd in onregelmatige vormen in een modulaire keuken in mediterrane stijl.

Als u meer beweging wilt creëren, probeer dan geometrische vormen te vinden die niet alleen eenvoudige, rechte lijnen hebben en combineer ze met andere materialen, zoals hout of beton. Naast deze materialen kunt u ook andere keukenelementen gebruiken om een contrast te creëren tussen de verscheidenheid aan patronen en tinten. Daardoor is het tijdloze ontwerp van de KitchenAid Artisan Stamixer een echte passepartout, dankzij zijn brede waaier van kleuren.

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.