KOKEN ALS EEN ECHTE PROFESSIONAL

Designkenmerken die we kunnen lenen van professionele keukens

De professionele keukens van tv-shows komen vaak over als geweldige plaatsen om tijd in door te brengen. Restaurants hebben deze aantrekkelijkheid overgenomen, aangezien veel van hen een uitzicht bieden op de keuken. Als u iemand bent die serieus is over eten en houdt van de vrijheid om professionele gerechten van topniveau thuis te creëren, dan droomt u waarschijnlijk van een thuiskeuken in professionele stijl, die schoonheid, efficiëntie en functionaliteit combineert. Het goede nieuws is dat u geen topkok hoeft te zijn om de keuken van uw dromen te hebben. Vandaag de dag hebben stijlelementen vanuit professionele keukens zich stevig geworteld in de ontwerpen voor thuiskeukens, omdat ze zijn ontworpen voor veelvuldig gebruik en misbruik en gevuld zijn met effectieve en mooie componenten, waaronder grote huishoudelijke apparatuur, kleinere gereedschappen en keukengerei, die u allemaal thuis kunt gebruiken. Laat ons een aantal ideeën geven om uw eigen gastronomische keuken thuis te creëren.

Veel werkruimte
Als u iemand bent die echt van koken houdt, is de keuken waarschijnlijk een van uw favoriete ruimten in huis en u zult er veel tijd in doorbrengen. Derhalve dient u deze ruimte dusdanig te organiseren dat het een ruimte is die zowel mooi als functioneel is. Het hebben van een grote keuken is uiteraard een voordeel omdat u alle kooktoestellen die u nodig heeft allemaal op een plek heeft, maar bedenk dat te veel ruimte ook een negatief effect kan hebben op de organisatie, wat resulteert in de ophoping van te veel onnodige keukengereedschappen, wat alleen maar leidt tot verwarring. De oplossing is om de ruimte die u heeft zo goed mogelijk te organiseren. In professionele keukens zijn er meestal afzonderlijke werkzones voor elke taak, die eigenlijk niet nodig zijn in een thuiskeuken. Maar het idee is om alles bij de hand te hebben.

De meeste professionele keukens zijn ontworpen in een “driehoekige” lay-out, bevatten een koelkast, een voorbereidingsgedeelte en het kookgedeelte. Ideaal gezien zou u het voedsel direct van de koelkast naar het voorbereidingsgebied moeten kunnen brengen, en vervolgens naar de kookplaten of de oven, zonder dat u hoeft te rennen. Als er meer dan een kok in huis is, is een groot werkoppervlak van cruciaal belang om de ruimte te hebben om naast elkaar te werken voor de voorbereiding en het uitstallen van ingrediënten. Voor het koken met meerdere pannen en tegelijkertijd, kiest u voor een grote inductiekookplaat, die precisie, snelheid en energiezuinigheid combineert met professionele opties zoals een timer, pauzestand, restwarmte-indicator, oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakeling en kinderbeveiliging. 

Professionele apparatuur voor extra mogelijkheden Het opzetten van een werkbare lay-out is heel belangrijk, maar voor bepaalde bereidingen kan professionele apparatuur ook een uitstekende aanvulling zijn om de hoogste hoogten te bereiken van gourmet voedingskwaliteit, terwijl u uw creativiteit de vrije loop laat. Bepaalde apparatuur kan helpen om uw traditionele werkzaamheden in minder tijd uit te voeren, met meer precisie en de hoogste kwaliteit. Met een top-oven kunt u de kooktemperatuur met uiterste precisie regelen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar duidelijk is dat de juiste temperatuur een cruciaal element is als u goed eten wilt bereiden. U kunt ook uw werkoppervlak uitrusten met de KitchenAid Chef Sign Kookmodule: een 45 cm 5-in-1 kookplaat met 5 verschillende kookstanden (stomen, koken, roosteren, frituren en langzaam koken) om uw favoriete gerechten te koken en nieuwe recepten te proberen met professionele resultaten.

Soms kunnen specifieke apparaten u in staat stellen nieuwe technieken te gebruiken, die gewoonlijk beperkt zouden zijn tot restaurantkeukens. Denk aan sous-vide-koken, wat in de afgelopen jaren een veel voorkomende praktijk is geworden in veel sterrenrestaurants. Het bestaat uit het plaatsen van rauw voedsel met al zijn dressing en aroma's in speciale vacuümzakken en deze vervolgens koken bij lage temperaturen (meestal tussen 50 en 70 graden Celsius.) Om deze techniek thuis te gebruiken is alleen de juiste apparatuur nodig: een vacuümverpakkingsmachine en een stoomoven met geregelde temperatuur. De KitchenAid Chef Touch is de ideale oplossing: een roestvrijstalen kolom met een drie-in-1 systeem, bestaande uit een vacuümlade, een stoomoven en een shock freezer voor snel afkoelen en invriezen. De volgende video toont hoe u een zeer verfijnd gerecht bereidt; wildfilet met zwarte truffel, bacon- en squashcrème, alles gedaan met behulp van de souse-vide kookfuncties van de revolutionaire KitchenAid Chef Touch. 

Een gastvrije ruimte
In tegenstelling tot professionele werkplekken, kan uw thuiskeuken ook dienstdoen als eetkamer. U kunt er ook uw gasten verwelkomen tijdens het bereiden van cocktails en voorgerechten in de keuken, uw eiland als een multifunctioneel kookgebied gebruikend, terwijl uw gasten ontspannen. Houd daarom de ruimte warm, uitnodigend en informeel, ongeacht de afmetingen. Het selecteren van kwalitatief hoogwaardige gereedschappen met een verfijnd ontwerp en levendige kleuren kan er ook aan bijdragen dat de ruimte een persoonlijke touch krijgt, zonder daarmee afbreuk te doen aan functionaliteit. U kunt aromatische planten gebruiken om de ruimte schone geuren te geven en uw keuken te doen aanvoelen alsof het lente is, ongeacht het seizoen.

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.