i

L’Atelier Singulier

Céline Alata

Frankrijk

De afgelopen jaren heeft winkelen een hele nieuwe wending genomen met het verschijnen van conceptwinkels - winkels met een zekere charme die een eigen identiteit en stijl uitdragen.

Deze nieuwe en inspirerende locaties bloeien op in grote steden, tot groot genoegen van zowel winkelliefhebbers, als degenen die op zoek zijn naar authenticiteit en nieuwe ontdekkingen, omdat de selectie van producten in deze winkels vaak verfijnd en origineel is. Vandaag nodigen wij u uit om het Atelier Singulier te ontdekken - een Parijse conceptwinkel in zijn eigen recht, waar de kunst van het leven regeert. Kom binnen onder de vliering met zichtbare balken, wees geïnspireerd onder dit glas badend in natuurlijk licht, en droom samen met ons weg bij deze voorwerpen die allemaal een verhaal vertellen.

Flashback - september 2016

Na een jaar door Frankrijk te hebben gereisd, lanceren Stephanie en Margaux hun project. Ze hadden een jaar nodig om de waarden en vakkennis van onze ambachtslieden te leren kennen. Ze zochten en vonden zeldzame pareltjes - echte persoonlijkheden die in staat zijn om ongeëvenaard handwerk te maken. Zij hadden het verlangen om hun liefde en passie voor mooie dingen te delen, en het was met deze liefde dat ze ervoor kozen om te beginnen. Zeven ambachtslieden gespecialiseerd in zeven materialen: hout, leer, aardewerk, metaal, glas, steen, papier en textiel. Eenmaal terug in Parijs, met fonkelende ogen en tassen vol schatten, begonnen ze een online crowdfunding campagne. In minder dan twee dagen was het doel al bijna bereikt! Atelier Singulier werd een paar maanden later geboren, in december 2016, en sindsdien is deze fantastische plek het gesprek van de dag geweest.

Gesitueerd in het hart van het 11e arrondissement van Parijs, verscholen in een schaduwrijke achtertuin, komt ruimte tot leven. Letterlijk.
Op het moment van binnenkomst, biedt de grote ruimte de gelegenheid aan de collecties om te ademen. Net als in een kunstgalerij, ontdekken we een eenvoudige en verfijnde scenografie die de schoonheid van de objecten op delicate wijze openbaart, als schatten. En toch zijn het gewoon alledaagse objecten: kopjes, bestek, vazen ... Stéphanie vertelt: "We merkten dat meer en meer mensen hun consumptiepatronen proberen aan te passen door minder maar beter te kopen. Er is een terugkeer naar oorsprong, een behoefte aan authenticiteit voor de consument, die heden ten dage prefereert om van een mooi werk van een kleinschalige ambachtsman te genieten, in plaats van massaproducten en zielloze werken aan te schaffen. Alleen hebben we vastgesteld dat vakmanschap vaak synoniem staat aan een hoog prijskaartje, en dat dit gemakkelijk kan afschrikken. Met het Atelier Singulier, wilden we aantonen dat het mogelijk is om Franse handgemaakte ambachten tegen een redelijke prijs te vinden, en dat verantwoord consumentisme voor iedereen toegankelijk is."

De collecties van Atelier Singulier richten zich voornamelijk op tafelgerei: Stéphanie en Margaux hebben ervoor gezorgd om een scala aan functionele objecten te selecteren waarvan elke dag uitgebreid kan worden genoten. Verre van een materialistische manier van leven, komt deze nieuwe consumptiewijze voort uit het verlangen van iemand om zich te omringen met mooie dingen en, op een bepaalde manier, diens dagelijks leven te verbeteren, en tegelijkertijd het Franse vakmanschap te bepleiten. Door zorgvuldig een werk van Atelier Singulier uit te kiezen, krijgen we ook een stukje mee van de persoonlijkheid van de artiest die het voor ons heeft ontworpen en gemaakt.

Op deze wijze ontdekken we tijdloze stukken, op zeer kleine schaal vervaardigd en met klassieke afwerkingen. zoals marmer effecten en volle, intense kleuren, maar ook hedendaagse en meer grafische stijlen, zoals gespikkelde inkt - een handmatig proces wat bijna onmogelijk met een machine te reproduceren is. Zodra deze objecten naast elkaar worden geplaatst, stralen ze een zekere harmonie uit en vullen elkaar perfect aan.

Sommige collecties worden zelfs exclusief geproduceerd. De keramist, kunstenaar en beeldhouwer Grégoire Scalabre creëerde zijn Volt mok en vertrouwde deze toe aan Atelier Singulier: een alledaags essentieel object versierd met zachte en perfecte lijnen. Hierin genieten van de elegante smaken is een echte ode aan het genoegen dat men droomt om te bezitten. Zo wordt elk voorwerp beschouwd als een cadeau om aan te bieden of te worden aangeboden. Het zijn niet "gewoon een kopje" of "gewoon een schaal"; het zijn werken die rijk zijn aan betekenis en emotie, die ook als decoratievoorwerpen kunnen worden getoond.

Vandaag – september 2017 Bijna een jaar na opening biedt het Atelier Singulier niet minder dan 200 unieke werken, bij elkaar gedroomd door de collectieve groep van ongeveer 20 Franse ambachtslieden. Maar gaandeweg zullen de collecties langzaam kleiner worden omdat het Atelier Singulier zich voorbereidt op een nieuwe horizon. Een nieuwe authentieke setting zal binnenkort de collecties weergeven, maar nog altijd in Parijs en in het hart van een buurt vol beloften. Het is vol ongeduld dat we het einde van het jaar afwachten om het nieuwe adres te ontdekken.

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.