i

Nieuwe manieren om in de keuken te wonen

Valentina Pepe

Italië

Een uitgelaten keuken met innovatieve ruimtes die zijn gecreëerd om een passie voor voedsel te ervaren en om een veranderlijke omgeving te creëren waar niks ontbreekt en waar de juiste “sleutelwoorden” technologie en delen worden gebruikt zonder belangrijke regels en nieuwe apps te verwaarlozen.

De keuken? Een ruimte in het huis die perfect kan worden gedeeld en waar je samen kunt komen. Gebruik innovatieve materialen en accessoires om het een open en multifunctionele ruimte te maken die wordt gebruikt als centrale ruimte. Het oude concept van een keuken als aparte kamer van de rest in huis, een plek om gerechten in stilte te bereiden, is ingehaald door de tijd en het doel is nu om het een geïntegreerde en ergonomische ruimte te maken met verschillende oplossingen die de rommel herontwerpen en functioneel maken. Chefs, kokken, food bloggers, professionals in de sector en kookenthousiasten maken er al volop gebruik van en het is echt moeilijk om er niet in mee te gaan. De nieuwe technologieën kunnen zelfs in het bijzijn van gasten worden gebruikt dankzij de geavanceerde aspiratie-systemen waarmee we gemakkelijk kunnen frituren. 

Deze manier, het nieuwe concept van een omgeving die op eten is gerecht, is ongelooflijk technologisch, flexibel en socialer dan ooit, met heerlijk eten dat wordt geleverd op grote werkplekken en gekookt is op enorme fornuizen. Je kunt het met z’n allen eten op het goed-uitgeruste eiland. Het is een trend waar technologie meteen bovenop is gesprongen met verschillende smartphone applicaties, innovatieve accessoires en gereedschappen die we nog nooit eerder hadden gezien. Technologie helpt ons dus en opent de keukendeuren zelfs voor mensen die geen koffie konden zetten. Een explosie van weegschalen, digitale thermometers en meer dan één vis- of vleesgerecht tegelijk kunnen op een afstand worden geregeld met een telefoon; printers kunnen ingrediënten mengen en gerechten uitprinten. Er is geen gebrek aan pannen, wat in vieren kan worden gedeeld, wijnkelders voor echte sommeliers en nuttige accessoires die fungeren als serveerder. Alle benodigde ingrediënten voor een lichte lunch, een lekker voorgerecht of een formeel etentje zonder dat je van het fornuis weg hoeft te lopen. Ontdek deze nieuwe manier van leven met ons en houd je aan de regels zodat we het einddoel niet uit het oog verliezen.

Een geraffineerde tafel opzetting

Als je een geweldig aperitief wilt klaarmaken en je dit moet doen aan een keukeneiland waar je gasten op een bankje zitten, moet je voor een geraffineerde tafel opzetting zorgen. Kies een paar voorwerpen uit de nieuwste iconische en klassieke tafelcollecties van verschillende merken uit de sector. Je moet vooral niet teveel neerzetten. Een loper is perfect voor een keuken als de plek voor elke gast maar duidelijk is gemaakt. Een ander element is de lunchtafel, waarbij je begint met een tafelkleed. Zoals je je wel kunt voorstellen, is het belangrijk dat deze schoon en gestreken is. Vermijd synthetische stoffen die vervelend aanvoelen en ook nog eens niet chique zijn. De kleuren moeten worden gekozen aan de hand van jouw smaak en het thema dat je hebt gekozen; vermijd borden, bestek en tafelkleden met verschillende kleuren. Zoek naar een goede balans van kleuren. 

Sociale etiquette

Hoewel je jezelf soms een pauze moet geven en goed eten heilig kan zijn, is het ook belangrijk om een paar regels te volgen. “Sociaal” is niet altijd goed en zelfs etiquette moet kunnen worden aangepast. Het is bijvoorbeeld een goede regel om je smartphone niet op tafel te hebben liggen tenzij je alleen bent. Als je echt iets moet controleren, moet je dit eerst aan je gezelschap laten weten en daarna moet je de telefoon wegleggen. Denk hier van tevoren over na als je een etentje wilt organiseren. 

Apps om te downloaden
Als je aan je smartphone of tablet zit vastgelijmd, zijn dit de meest populaire apps over eten die je kunt gebruiken om op de hoogte te blijven. 

SNAPFOOD Deze app is gecreëerd door Glooxy Plus en maakt het mogelijk om positieve gastronomische ervaringen te delen als deel van de gemeenschap. 

EVERNOTE FOOD Een “must have” voor technologische makers waarmee je verschillende recepten online (waaronder op blogs en kookwebsites) kunt opslaan in een aparte map. 

KITCHEN CALCULATOR PRO
Erg handig tijdens het koken, zeker als je van gebak houdt. De app zet gewicht om in hoeveelheid en andersom (kopjes naar grammen). 

PAPRIKA
Deze applicatie is in 17 talen beschikbaar en je kunt hem gebruiken om recepten van verschillende websites op te slaan. Alle gegevens kunnen op verschillende apparaten worden opgeslagen. 

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.