i

Om je heen

De ideale keuken: pure dynamiek dankzij het aanpassingsvermogen aan het karakter van de mensen die het gebruiken

Welke vorm heeft de ideale keuken? De architecten en ontwerpers die deelnamen aan het The Serious About Food Kitchen Lab van KitchenAid hebben allemaal geprobeerd een antwoord op deze vraag te geven. Sommigengeven de voorkeur aan de technologie en de informele, jonge en originele stijl. Voor degenen die zeer professioneel en solide zijn, is het bijna een “podium”, een etalage, die het voor keukenprinsen en -prinsessen mogelijk maakt om hun gasten  de voorbereiding van elk gerecht te laten zien. Anderen houden van de klassieke stijl, geworteld in de traditie. Sommige anderen hebbeneen futuristische voorkeur, essentieel maar voorzien van efficiënte apparaten, in staat om de kookprocessen te versnellen en om het leven gemakkelijker te maken, zonder afbreuk te doen aan de smaak van hun gerechten.

Voor sommige architecten daarentegen is de ideale keuken een dynamische representatie die past bij elke behoefte en elke ervaring, evenals elk type ruimte en context. Het is een plaats van creatie, van spel, van experimenten. Het is het onbetwiste centrum van het huis, die het karakter van de gebruiker met zijn lijnen moet tonen, zijn compartimenten, zijn materialen, zijn kleuren, zijn vormen. Het is een ontwerp gecombineerd met efficiëntie, die wordt gemaakt en past rond de figuur van die het gebruikt, kookt als katalysator en pen van een perfecte machine voor de dienstverlening van creatief en gastronomisch koken.

Het concept “Dynamic Kitchen” is opgenomen in de projecten van Castiglia Associati, Marc Sadler en Bernhardt & Vella, gepresenteerd in april 2017 tijdens de tentoonstelling in het Triennale van Milaan, herhaald in de D'Days van Parijs, en u binnenkort tijdens de Design Week in Londen.  In deze projecten “bewegen” keukens om zich te onthouden in altijd nieuwe vormen, afhankelijk van de behoeften van degenen die koken. Dit is hoe koken een steeds veranderende betekenis aanneemt: Het verandert zijn vorm, het past bij de rest van het huis, verandert zijn lijnen, zijn kleur, gaan deel uitmaken van de levensstijl van de chef-kok, van zijn gewoonten, van zijn persoonlijkheid.  Alle "Dynamic kitchen" vernieuwende interpretaties zijn gebaseerd op de centrale rol van de kok, om tevreden te zijn met verstelbare hoogteplanken, modulaire blokken en continu transformeerbaar. 

De keuken “Superleggera” bijvoorbeeld, ontworpen door Ellen Bernhardt en Paola Vella. Veelzijdig, technologische en informeel,  met solide werkoppervlakken en -panelen waarop recepten en notities kunnen worden gehangen, en een ruimte gewijd aan aromatische kruiden. De “Superleggera” is keuken met een onderscheidend design, gemaakt van gekleurd glas en gepolijst messing, met tal van ruimten en materialen en voor degenen die van de klassieke betekenis van de keuken willen afwijken. Op het eerste gezicht lijkt het meer op een bibliotheek met een eigentijds gevoel, waar elke plank op en neer kan bewegen langs de ondersteunende kabels, afhankelijk van de behoeften en smaken. Gerangschikt op een rechte lijn, is het een manier van leven die nieuwe menu's ontwikkelt die gedeeld worden met de kijker, met gasten, vrienden en levenspartners. De essentie vormt een mobiliteitsproject: Het lijkt alsof het plafond afdaalt zoals een tent, bijna in ophanging, en tegelijkertijd wordt een dunne en elegante structuur gevormd, dicht bij een muur of in het midden van de kamer geplaatst te worden. 

 De ideale en dynamische keuken, voor degenen die het volledig uitgerust willen hebben, kunnen in een doos worden ingesloten. Uit dit concept van de "container" is de Artisan Box geboren, de massale kist gemaakt door architect Marc Sadler. Uitgerust met details in roestvrij staal, is de Artisan Box een keuken die door de glijdende en roterende elementen aan de kijker wordt onthuld. Het is een fase die zich richt op de chefkok en de voorbereiding van zijn gerechten, en het is in staat om zich aan te passen aan elke grootte en context, van het landhuis tot de metropolitaanse zolder. Een perfect antwoord voor een veeleisend en hedendaags publiek, gepassioneerd door geraffineerde recepten. Waar liefde, leven, je zaken je ook brengen, de keuken die je hebt gekozen zal in een handige doos klaar zijn om te worden geopend en gebruikt.

 De dynamische keuken kan ook als dagelijks laboratorium worden beschouwd, gefabriceerd met vele kleuren en ruim meubilair, om de creativiteit "vrijelijk" uit te drukken. Dit is in feite de naam die Castiglia Associati heeft gegeven aan zijn creatie. Een ongewone, jonge, grappige, kleurrijke interpretatie en rock-accenten, zoals aangegeven door de deurhandgrepen, iconisch en schijfvormig. Het is een keuken voor degenen die de ruimtes willen vullen, hij omarmt diegenen die hem gebruiken door de omringende planken. Een grote lamp domineert de keuken en verlicht het erkblad. Een glazen muur en een scheidingsmuur waarop de planten kunnen worden geplaatst vullen de keuken aan. De kookplaat en de gootsteen zijn losgemaakt van de muur en strekken uit naar het centrum van de kamer, zo worden ze de hoofdrolspelers van de scène. De elementen bevinden zich op verschillende horizonten, waardoor u een driedimensionale kijk-ervaring krijgt die u als keukenliefhebber zal begeleiden in elke smakelijke creatie. Verschillende stijlen voor hetzelfde concept: een keuken die zich aanpast aan de behoeften van de kok.

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.