i

Op ontdekking van de Serious About Food Kitchen

Het project van 9 verschillende internationale designers op een roadshow door Europa.

Nieuw inzicht op het creeëren van ruimte, nieuwe ideeën over de inrichting van de keuken en de interactie tussen mens en keukeninstrumenten die de keuken verfraaid en een geheel maakt tussen elektrische apparaten, keukengerei, accesoires of user experience. Creativiteit en fantasie de vrije loop laten... dat is het project Serious About Food Kitchen Lab van KitchenAid. Een ontdekking wat betreft nieuw design voor zowel de gepassioneerde amateur, de professionele chef-kok of gewoon de liefhebber van nieuwe trends.

Negen designers, negen projecten die het thema “de keuken die er niet is” op zich nemen. Doel: Het verspreiden en verder ontwikkelen van het concept van KitchenAid en het persoonlijke inzicht van de 9 designers die betrokken zijn bij dit project. Voor de duidelijkheid, niet alle designes zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van keukens. En dat is juist hetgeen wat iets extra’s toevoegd. Een groep (creatieve) designers bij elkaar roepen met ieder een andere backgroun, leeftijdsverschil, levenservaring en afkomst.

Het resultaat? Zeer uiteenlopende en experimentele ideeën, met ieder zijn eigen interpretatie en kijk op het idee van koken. Wat betekend om een Serious About Food People te zijn? Een zin die bij KitchenAid niet alleen hun slogan is maar ook een filosofie. Een mix van passie, creativiteit, nieuwe technologie, liefde voor ambacht en schoonheid gecombineerd met funcionaliteit

Sky is the limit. Afgezien van het feit dat je tijdens het ontwerpen rekening moet houden met richtlijnen, juiste oplossingen en materialen die bijelkaar zijn gebracht door internationaal bekende namen als Kensaku Oshiro, Bernhardt & Vella, Sergio Castiglia, Marc Sadler, Victor Vasilev, Rachel Laxer, lo studio Tor Interiors, Matali Crasset, Massimo Marzorati.

“Ontlast te zijn van de regels die je normaal gesproken worden opgelegt, hoeven we ons niet te houden aan vele verplichtingen en dat laat ons vrij in het ontwerpen”, legt Sergio Castiglia en Marinella Santarelli, van de Castiglia en Associati design studio uit, met 30 jaar ervaring in het ontwerpen van keukens en tussen een van de eerste die werd betrokken bij het Serious About Food Kitchen project.

“Het geeft de vrijheid om buiten de lijntjes van de standaard keukenindeling te denken. In ons concept ‘kitchen’ gebruiken we materialen als staal, gelakt hout en glas. We hebben bijvoorbeeld kasten gecreeërd waar elektrische apparaten  ingebouwd zullen worden, en dit build-in systeem wordt vervolgens afgewerkt met een fraaie stalen omlijsting, wat echt een toegevoeging heeft voor de aankleding.

Dit soort ‘key’elementen van het project zie je overal terug. “Ieder blok wordt zo ontworpen dat het van alle kanten, 360 graden, bereikbaar is, met de stalen afwerking verbindt het het blok van de oven met het eiland aan de andere kant, het is dieper dan normaal gesproken en biedt dus meer ruimte, bijvoorbeeld bij een schap, die vervolgens ingericht kan worden naar eigen smaak”.

Ruimte creeëren maar toch een geheel maken tussen de elektrische keukenapparaten en een onmiskenbare stijl die aan te passen is op eigen smaak. “We leven in een tijdperk met een sterk groeiende kennis van cultuur en eten, en dat is duideijk een positief ding. Dit is waarom we de ideale ruimte willen creeën waarbij de karakteristieke stijl goed samen gaat met persoonlijke voorkeuren.

   

In de aankomende weken zullen we op Serious About Food Magazine meer ingaan op de details van de projecten van Castiglia en de andere betrokken designers. We hebben nu alvast kennis kunnen maken met het project “LiberaMente” van Castiglia en hebben dus een idee gekregen van het concept en de filosofie achter het hele project.

Het avontuur begint officieel in april 2017, tijdens de hete dagen van de “Design Week” van Milaan, waar de projecten samenkomen in een tentoonstelling in het prestigieuse “Triennale di Milaan”. Het internationale press event van Serious About Food Kitchen Lab is gepland op 3 april, de dag erna zal de vernissage van de expositie in Triennale, die tot en met 9 april open zal zijn voor publiek, plaatsvinden in de 150 m2 grote ruimte van de “Galleria Gae Aulenti”. 

En aan het einde van de Designweek in Milaan? Dat is slechts het einde van het eerste hoofdstuk van een zeer groot project. De expo ondervindt een Europese roadshow en heeft als eerstvolgende stop in mei “D’ Days” in Parijs om zo in september in Londen en Berlijn de staan, steeds in de Designweken.

Waar een roadshow eindigt, begint een contest: aan de wedstrijd die in september wordt gehouden doen architecten, designers en studenten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika mee. Aan de deelnemers de taak hun eigen visie en ideeën te tonen van hun interpretatie bij het concept Serious About Food Kitchen. In april 2018 zal de prijs worden uitgereikt aan de winaars tijdens het event “Eurocucina” in Milaan, een van de belangrijkste beurzen in deze sector.

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.