i

Red Has Never Left the Room

Energie en passie. De kleur, die verwarmd en je keuken ‘in vuur en vlam zet’.

Rood is passie, energie en kracht. Een dynamische, levendige, sterke en sensuele kleur, in welke tint dan ook. De kleur die het menselijk oog eerder opviel dan alle andere kleuren en volgens de Feng Shui, een Chinese filosofie die men leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden, de mens zowel fysiek als mentaal stimuleerd en raadt deze kleur aan te gebruiken voor de voordeur van je huis.

“Rood heeft een verhelderende, activerende en reinigende werking. De kleur verveeld nooit, dat zou als een persoon beu zijn van wie je houdt. Mijn hele leven ben ik op jacht naar het perfect rood” zei ooit Diana Vreeland, columnist, uitgever van ‘Vogue America’ en Harper’s Bazaar en daarnaast een van de meest invloedrijke personen in de jaren 60 op het gebied van mode.

Van lak tot roestig, van robijn tot bordeaux. Rood is een moderne kleur, heeft impact en is provocerend maar doet tegelijkertijd denken aan de traditionele italiaanse rood-wit geruite tafelkleden die ontelbare restaurants over de wereld hebben gekopieerd. Een kleur die artiesten, creatieve geesten, stylisten – waaronder Valentino Garavan, bekend van zijn fel rode jurken, veel gedragen door actrices van het operatheater in Barcelona – altijd heeft geïnspireerd. Maar ook de pubbliciteit en grote merken gebruiken deze kleur waaronder Ferrari en Coca Cola. En ook interieur-designs: het is gedurft, viriel, helder, je kan in het gehele plaatje eenvoudig  contrasten en een punt van aandacht creeëren.

Een kleur die ieder deel van het huis karakter weet te geven. Wanneer het nu gaat om de woonkamer, badkamer of slaapkamer. Het is in ieder geval een kleur die zorgvuldig gedoseerd dient te worden. Bij kleinere ruimtes met weinig licht, neigt het deze nog kleiner te maken. De woonkamer is daarom een voor de hand liggende kamer: ruim en verlicht. De keuken staat op 2, volgens wetenschappelijk onderzoek stimuleert de kleur namelijk je eetlust en is daarom zeer populair in het interieur van dit deel van het huis. Je ziet het in catalogussen en designmagazines regelmatig voorbijkomen. De kleur rood kan de meest steriele ruimtes laten opleven, vooral bij lichte interieurs met veel wit, grijs, beige en zandkleuren. Rood is kortom op zijn herintreden als het aankomt op styling van het interieur. Maar rood is eigenlijk nooit weggeweest. In ieder geval is de ondeugende kleur vandaag de dag tussen de trends van het moment.

De kleur is vooral sterk als ‘accent’ en gaat zoals eerder gezegd perfect gecombineerd met witte of juist zwarte interieurs door toch wat elegantie toe te voegen. Gebruik de kleur rood als accent op de muur of voor een object of huidshoudelijk apparaat. In dit laatste is eindeloos veel keus en kan varieëren van koelkast, koffiezetapparaat, broodrooster of keukenmixer. Door de basis, zoals keukenkastjes, in een mat of lak rood te nemen, geef je het geheel een orginele look en geef je een ruimte op deze manier verschillende dimensie.

uit het project van designer Romolo Stanco is een zeer interessant idee ontstaan. Hij haalde inspiratie uit een van Kubrik´s grootste meesterwerken: “A Space Odyssey”.

Hier wordt een meer stralende en levendige tint rood gebruikt om het smetteloze wit te ´breken´ en zo een excentriek contrast te creëeren. Deze open keuken krijgt zo een eigen leven in de open ruimte die vastzit aan de woonkamer. Ook de vloeren zijn voorzien van een witte lak, subliem, net zoals het artificiale licht en dat van buiten die samen komen en leven geven aan een interieur die vanuit elke hoek een ander aspect lijkt aan te nemen.

Een andere fijne combinatie is met hout, voor de wat klassiekere stijl. Zo kun je gaan voor een tint als ‘marsala-oranje’, licht grijs, maar zelf met de wat paarsachtige tinten. Je kan haast oneindig combineren. Wanneer je kiest voor rood in je huiskamer, reken er dan op dat het een zeer opzichtige en magnetische werking heeft, waarmee je kunt blijven creëere en herontdekken.

Iconic Fridge

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.