The Serious About Food Kitchen LAB

Meent u dit serieus? In het beroemde museum La Triennale di Milano opende KitchenAid de The Serious About Food Kitchen LAB-tentoonstelling, klaar om ook naar de rest van Europa te komen.

Van 4 april tot en met 9 april was in La Triennale di Milano de tentoonstelling The Serious About Food Kitchen LAB te zien, een laboratorium dat door KitchenAid is ontworpen voor keukenbouwers met passie voor het vak, om de mogelijke interpretaties te ervaren van de ideale keuken.

Rachel Laxer Interiors, Tor Interiors, Victor Vasilev, Kensaku Oshiro, Castiglia Associati, Marc Sadler, Bernhardt & Vella en Matali Crasset: acht internationale bedrijven van Japan tot de UK (waarbij Italië, waar de keuken altijd de belangrijkste plek in het huis inneemt, natuurlijk niet vergeten wordt) werden gevraagd om eens serieus na te denken over welke stijl zij de keuken zouden geven. Het resultaat mag er zijn: sommigen hebben een futuristische stijl voor ogen en anderen houden het liever op klassiek.

Er worden vier soorten keukens tentoongesteld. De tentoonstelling begint met de LEVENDE KEUKEN, of de geïntegreerde keuken: een populaire trend waarbij het bereiden van voedsel als een vrolijke, gezellige beleving wordt gezien. Het werkgebied en de zitplaatsen bevinden zich in dezelfde ruimte, zodat iedereen kan zien hoe de kok te werk gaat. In de LEVENDE KEUKEN voelt u zich een gast van een sterrenrestaurant, maar dan gewoon thuis. De MATERIAALKEUKEN richt zich op het materiaal, waardoor de kracht en de identiteit bij elk detail van het ontwerp versterkt wordt. In deze editie maken de architecten gebruik van staal, dat ook gebruikt wordt voor de apparatuur van KitchenAid en dat nog altijd het voorkeursmateriaal van topkoks is omdat ze in een aseptische omgeving willen werken, maar dan in een bepaalde stijl.

De volgende keuken in de tentoonstelling is de DYNAMISCHE KEUKEN, die bestaat uit een serie modulaire keukens die om de kok heen gezet zijn, en die hij kan verplaatsen naar zijn voorkeur. De tentoonstelling heeft ook aandacht voor het concept VERDER DAN DE KEUKEN, voor mensen die voeding het belangrijkste in hun leven vinden. In deze benadering wordt het hele huis erbij betrokken, met een ruimte voor het verbouwen van de ruwe materialen, ook in stedelijke gebieden, in een zelfvoorzienend utopisch systeem.

Via The Serious About Food Kitchen LAB heeft KitchenAid een uiterst creatieve ervaring gecreëerd, zonder materiaalbeperkingen op te leggen aan de ontwerpers. Bezoekers konden de keuken eens op een nieuwe manier bekijken en mogelijke architecturale interpretaties in een futuristische en technologische omgeving ervaren. Als u de Aulenti Gallery binnenstapt, dat onderdeel is van het museum, komt u in een donkere omgeving die verlicht wordt door een spoor van ledlicht op de vloer. Het belangrijkste onderdeel van de tentoonstelling is een Made to Measure-eiland van KitchenAid in roestvrij staal dat in al zijn glorie in het midden van de kamer staat te pronken.

Het oppervlak wordt verlevendigd door animaties en er is een stem te horen die over het project vertelt. Vervolgens gaan een voor een lampen aan die de aandacht van het eiland afleiden en op de schermen aan de muur richten, waar afbeeldingen te zien zijn van de acht keukens in de tentoonstelling. Tijdens deze show hoort u eigentijdse achtergrondgeluiden die lijken op het geklink van eetgerei, geherinterpreteerd met elektronische en post-industriële invloeden.

De LAB-ervaring vindt een betrouwbare partner in KitchenAid, die zich inzet voor het ontwikkelen van technologie en al bijna een eeuw lang in staat is om steeds nieuwe inzichten te bieden. Naast het multifunctionele roestvrijstalen eiland met geïntegreerde apparaten konden de bezoekers de iconische Stand Mixer, in keizerrood, en een van de ultieme zwarte ovens van de nieuwe Black Steel Collection bewonderen. In het prachtige gebouw van La Triennale di Milano, een bekende plek voor de internationale ontwerpgemeenschap, stonden de apparaten van KitchenAid netjes uitgestald, in de ruimtes en aan de muren in de projecten van de ontwerpers. De tentoonstelling herinnert ons eraan dat koken een kunstvorm is: een prachtige wereld waarin creativiteit en functionaliteit worden gecombineerd om zowel de ogen als de smaakpapillen een plezier te doen.

Heeft u ooit een keuken op deze manier ervaren? De editie van Milaan gemist? Niet getreurd! KitchenAid komt met The Serious About Food Kitchen LAB naar andere plekken in Europa, zoals Parijs, Berlijn en Londen. Volg ons en houd de volgende data in de gaten! En als de acht keukens u geïnspireerd hebben, dan is nu de beurt aan u! Het LAB heeft een wedstrijd opgezet om beginnende architecten en ontwerpers te stimuleren om hun eigen visie op Serious About Food te geven.

Tijdens de tentoonstelling in La Triennale di Milano heeft KitchenAid zijn eerste project gelanceerd in de wedstrijd, en voegde daarmee een categorie toe aan de bestaande vier: THE MAKERS WORKSHOP, een laboratorium dat ontworpen werd door Massimo Marzorati. Kies een van de vijf categorieën en geef uw eigen visie op de Serious About Food Kitchen. In de komende maanden zal KitchenAid de regels van de wedstrijd mededelen, en aan het eind van de wedstrijd zal er een officiële prijsuitreiking plaatsvinden tijdens de volgende Eurocucina-handelsbeurs in Milaan.

In april 2018 speelt u misschien wel de hoofdrol op de tentoonstelling. Blijf ons volgen voor alle informatie. Serious About Food, Serious About Making!

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.