i

Trends voor het huis 2017

Onmisbaar om uw huis stijlvol in te richten

Maison et Objets 2017 is pas afgelopen. Deze bekende Parijse beurs voor lifestyle, interieur en design is de place to be voor de nieuwste trends. Maar vrees niet: interieurdesign volgt niet het dolle ritme van de mode. U moet dus uw woonkamer of keuken niet radicaal wijzigen. Het is immers leuk stap voor stap de verschillende delen van de inrichting te verzamelen en hierbij het eigen instinct en de eigen persoonlijkheid te volgen. Maar als u op zoek bent naar inspiratie om uw huis op te frissen, kijk dan hier eens rond!

 

Noordelijke Stijl

Scandinavië heeft op vlak van interieur geen concurrentie. Vandaag, net als een halve eeuw geleden, zorgen de zuivere lijnen, het ruwe en lichte hout en de pastelkleuren voor een warme en gezellige omgeving die in elk interieur past. Niet toevallig werd de term hygge uitgevonden in Denemarken. Dit concept kan vertaald worden als gezelligheid. Het verwijst naar gezellige en intimistische plaatsen, die zorgen voor een ontspannen sfeer en welzijn. Het is een synoniem voor een verlichte en harmonische huiselijke omgeving, rijk aan natuurlijke elementen. Hay, Normann Copenhagen, Muuto: deze drie namen uit de wereld van het interieur moet men zeker in het oog houden.   

Vintage

De vintage-stijl is al jaren de onbetwiste leider bij de inrichting van een huis en heeft steeds meer volgers. De reden is eenvoudig: de uitstekende kwaliteit van vervlogen tijden zorgt ervoor dat de stukken zonder veel schade onze tijd bereikt hebben. Bovendien verlenen ze onmiddellijk een retrostijl aan een ruimte. En dan hebben we het nog niet gehad over het auteursdesign: de stoelen van Arne Jacobsen of Charles Eames zijn iconische stukken die vandaag een plaats krijgen in alle tijdschriften uit de sector. Deze tijdloze klassiekers beïnvloeden ook de hedendaagse stijl.

Behangselpapier 

Behangselpapier is helemaal terug van weggeweest. Het geeft persoonlijkheid aan de muren van onze huizen. Natuurlijke motieven, zoals bladeren of plantaardige elementen, bloemen of geometrische vormen... u hebt maar te kiezen.

 

Patterns en etnische stoffen

Ongewone kleurcombinaties, flashy grafische en geometrische vormen, handmatig geweven ruwe stoffen: deze expressieve krachten hebben de textieltradities van landen als Peru, Nepal en Marokko met elkaar gemeen. Ze inspireren de textieldesigners bij het ontwerpen van opvallende stoffen voor het huis. De stof kleedt muren, vloeren, zetels en fauteuils met bijzondere motieven die een gipsy toets verlenen aan de ruimte.

  

Marmer als materie

Wie denkt dat marmer enkel wit of grijs is, heeft het mis: geen ander materiaal is zo levendig en gevarieerd als marmer. Geel, rood, groen, wit en zwart zijn maar enkele varianten van dit organisch materiaal dat eindelijk terug is van weggeweest. Het is een strenge steen, maar met heel rijke motieven waardoor elke ruimte boven zichzelf kan verheven worden. Tegenwoordig worden zijn nerven zelfs gereproduceerd op behangselpapier, voor een gegarandeerd totaaleffect.

 

Felle kleuren

Pantone heeft, even stipt en precies als altijd, de kleur van het jaar gekozen: Greenery. Een frisse groene toets, kruidachtig en verwijzend naar de lente. De kleuren zijn dit jaar sterker en intenser dan de voorbije jaren. Geen pastelkleuren meer, maar felle kleuren zoals ottanio (halfweg tussen blauw en groen) en mosterdgeel (levendig en organisch). Het zijn sterke kleuren die, zelfs in één enkel decoratief element, de sfeer van een ruimte kunnen wijzigen.

 

Home Jungle

Liefhebbers van planten: laat u maar gaan! 2017 is zoals gezegd het groene jaar, dus alles is toegelaten, ook in huis. In alle steden openen hippe bloemen- en plantenwinkels hun deuren. Die bieden planten voor binnenshuis aan die ook esthetisch geschikt zijn voor de creatie van een exotische sfeer in de woonkamer. Zo wordt ook de ingeademde lucht in huis beter. Laat u dus maar gaan met allerlei soorten cactussen, ficus, philodendron: prachtige planten met een hippe toets.

Gerelateerde inhoud

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.