Wanneer vintage en technologie samenkomen

Design icons die zich vernieuwen en zo altijd bij de tijd blijven

Design, eten, mode, machines. Op deze gebieden blijven trends komen en gaan en volgen ontwikkelingen zich herhaaldelijk op, maar een ding is zeker: de echte design icons verdwijnen nooit.

Mede dankzij de ‘boom’ van industriële ontwikkelingen in de vorige eeuw en de blijvende vooruitgang van de techniek, bezitten bepaalde uitvindingen en objecten over een tijdloze schoonheid, deze zijn het bewijs dat excellentie wordt geprezen wanneer dit wordt geleid door een winnaarsmentaliteit. Lampen, interieuraccessoires, auto’s en andere alledaagse objecten, of je nu fan bent van de grote meesters of van de nieuwkomers in industrieel design, het maakt niet uit. De laatste 7 decennia hebben een rijke erfenis aan iconische objecten achtergelaten, vaak de perfecte combinatie van schoonheid en functionaliteit.

De bekende architect Mies Van Der Rohe beweerde: “Less is more”: minder is meer.

Deze woorden zijn de rode draad die alle design icons verbindt: essentialiteit. Ja, want ver weg van overbodig virtuoos gekrabbel, is de echte uitdaging van de ontwerper om lijnen te schetsen, die een perfecte samenvatting van een complex concept vormen, met als doel een design ontwerpen die generaties lang mee gaat.

Wat kenmerkt een tijdloos object en maakt het een icoon? We beginnen bij het begin. Een ontwerp ontstaat voornamelijk uit een behoefte. Een designer geeft daar antwoord op en vertaald deze behoefte naar iets concreets. Een object dat een icoon wordt is iets dat ons eeuwig vergezelt: we zijn ermee opgegroeid of hebben we het altijd gezien in kranten of films. Het heeft soms ongebruikelijke vormen, maar is eenvoudig, briljant en herkenbaar. Plus, het past zich aan elke stijl aan.

Een icon wordt het dus met de tijd en is het niet vanaf het begin. Behoeften veranderen met de jaren en we kunnen dus pas echt praten over iets iconisch wanneer een object een sterk idee vertegenwoordigt dat verder gaat dan alleen de vorm. Karakter en essentiële, elegante lijnen bepalen zijn vermogen om in de loop van de tijd een icoon te worden. Hetgeen dat het object vervolgens aanpast aan veranderingen en behoeften in de maatschappij is technologie. Veel van onze hedendaagse objecten danken hun plek aan hun technologische implementaties, voorzien en verrijkt met vele nieuwe functies. De draaitafel bijvoorbeeld, een voormalig cultobject dat in de afgelopen jaren vergeten op zolder stond maar weer terug is van weggeweest, is nu uitgerust met bluetooth en wifi om het vandaag de dag bruikbaar te maken in elke omgeving.

De Mini Minor, ontworpen in 1959, was een ware revolutie in de autoindustrie, gelanceerd door de British Motor Corporation om de concurrentie op de markt aan te gaan. Niemand had gedacht dat zijn charismatische ronde vormen, niet alleen voor autoliefhebbers, een zeer gewild object zou worden: in 2001 heeft BMW dit ontwerp definitief ingewijd en gaf de Mini nieuwe avant-garde mechanische en esthetische kenmerken, zonder zijn elegante vintage uitstraling te verliezen.

Maar de innovatie is vandaag de dag voornamelijk bezig met het duurzaam maken van onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen door deze bijna of helemaal CO2 neutraal te maken. Zo gezegd, zo gedaan: in 2018 zal de Italiaanse Piaggio-bromfiets die op diesel rijdt plaats maken voor de elektrische en hybride versie van de historische Vespa en voor exemplaren die op alternatieve brandstoffen rijden. Een mooi en actueel voorbeeld: het historische ontwerp dat wordt verrijkt en verbeterd om zo in de jaren die komen gaan bij ons te kunnen blijven 

Ook in onze inrichting kunnen we blijven rekenen op iconische maar moderne ontwerpen: we praten over de combinatie van tijdloos design en de nieuwste technologie, perfect vertaald door KitchenAid in de vorm van futuristische apparaten met een grote functionele maar ook esthetische waarde.

 

Het opnieuw tot leven brengen van elegante iconische objecten, onmisbaar in het beeld van de twintigste eeuw, kenmerken huishoudelijke apparaten zoals de KitchenAid-keukenmachine, een ontwerp zo herkenbaar dat het uniek is in zijn categorie. Zo ook de Iconic Fridge, een nieuw item in de Kitchen Aid collectie, ideaal om uw keuken karakter te geven en tegelijkertijd te kunnen genieten van de allernieuwste technologie.

De koelkast, het eerste echte inrichtingelement van een keuken, een icoon van welzijn en de moderne tijden, vanaf de jaren 50 een essentieel onderdeel geworden toen hij officieel debuteerde in keukens over de hele wereld als een revolutionair hulpmiddel dat het leven stukken eenvoudiger maakt. Een meesterwerk van roestvrij staal en glas, uitgerust met energiebesparingde LED-verlichting, diepvriezer en temperatuurregelsysteem: de nieuwe Iconic Fridge van KitchenAid, in een retro jasje gestoken, is een juweeltje op technologisch gebied en verkrijgbaar in drie prachtige vintage kleuren met een knipoog naar de vertrouwde en karakteristieke beelden van de jaren '50. Een ode aan een iconische object van essentieel belang, verheven door technologie, geeft u de mogelijkheid om een ​​vintage touch in je leven te brengen.

Gerelateerde inhoud

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.