Gabriele Zanatta

Italië

Geboren in Milaan als zoon van ouders afkomstig van de Adriatische kust, heeft hij van kleinsaf aan een passie voor gastronomie. Hij studeerde theoretische filosofie en werd daarna journalist. Hij schreef over cultuur, muziek, politiek en koken. In 2004 wordt hij opgenomen in de staf van Identità Golose, een internationaal congres over fijne keuken en gebak, gesticht door Paolo Marchi, dat toen nog in de kinderschoenen stond. Hij wordt hoofdredacteur van de online inhoud, van de Restaurantgids van Italië, Europa en de Wereld en van het congres dat in 2016 zijn twaalfde verjaardag vierde (met ook edities in Londen, New York en Chicago). Hij werkt samen met verschillende Italiaanse en internationale bladen, waarbij hij schrijft over koken in al haar globale en lokale vormen. Hij geeft les in Hedendaagse gastronomische strekkingen voor de master van Gambero Rosso, het Europees designinstituut, Iulm en de Universiteit Suororsola Benincasa van Napoli. Hij schreef het boek “Street food d’autore”, 2013, edizioni Gribaudo.

Posts bekijken
Na millennia tussen de meest nutteloze en frivole disciplines, is de tijd rijp om de gastronomie te nemen voor wat ze is: een heel serieus thema.
Gabriele Zanatta

Gabriele Zanatta’s artikels

Ik ben er vast van overtuigd dat voeding gezien moet worden voor wat het echt is: een heel ernstige zaak.

 • Elke stam heeft zijn eigen ingrediënten

  Geschreven door: Gabriele Zanatta

  Hoe ziet het restaurant van de toekomst eruit met al die hypergezonde (en soms overdreven) tendensen.

 • De Trattoria's van Morgen

  Geschreven door: Gabriele Zanatta

  Een nieuwe generatie geeft een eigen draai aan de wortels van de Italiaanse keuken

 • 2Tien pioniers van de auteurskeuken

  Geschreven door: Gabriele Zanatta

  Het virus van de avant-garde verspreidt zich vliegensvlug. Ook koks uit landen die geen rijke gastronomische traditie hebben, worden erdoor besmet.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.