Tuomas Markunpoika

Finland

Tuomas Markunpoika is een jonge Finse designer die leeft in Amsterdam en er werkt in zijn eigen Studio Markunpoika. Hij studeerde Contextuele Vormgeving aan de Design Academy van Eindhoven en studeerde af in 2012 met zijn ‘Engineering Temporality’-collectie. De collectie bestaat uit voorwerpen die design in verbinding brengen met de menselijke emotionele sfeer en werd geprezen met de nominatie Furniture Design of the Year van het London Design Museum in 2013. Met Engineering Temporality vertaalde hij zijn ideeën omtrent tijdelijkheid en herinneringen naar designvoorwerpen. Zijn hoofddoel is de introductie van menselijke en diepere waarden in de designwereld, door de creatie van voorwerpen die weerspiegelen hoe we zijn als mens. In zijn praktijk wil hij de functionaliteit van dagdagelijkse voorwerpen naar een hoger niveau brengen door de introductie van verwondering en mysterie in zijn werk via het gebruik van diverse expressiematerialen- en middelen. Zijn project gaat van industrieel design tot ‘limited editions’ en unieke stukken.

Posts bekijken
Mensen verlangen naar intense ervaringen en willen dromen via het hele spectrum aan zintuigen en emoties. Emoties zijn de belangrijkste weg naar originaliteit.
Tuomas Markunpoika

Tuomas Markunpoika’s artikels

Ik geloof dat men via emoties de grootste kans heeft om origineel te zijn. Ik wil met u originele en innovatieve design delen waarin emoties de hoofdrol spelen.

  • De toekomst van open design

    Geschreven door: Tuomas Markunpoika

    Het openlijk delen van ontwerpen heeft de traditionele ontwerpcategorieën een nieuwe definitie gegeven: maar is het wel een echte innovatie?

  • De Eindeloze Zoektocht naar Originaliteit

    Geschreven door: Tuomas Markunpoika

    De uitdaging van hedendaags design: niet gevangen blijven in trends en modes en menselijke emoties terug een centrale plaats geven in ons werk.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.