Roger van Damme

Belgique

Njam!-chef Roger van Damme is de absolute top in patisserie & desserts. Samen met zijn vrouw Cindy baat hij het lunchrestaurant Het Gebaar uit in de botanische tuin in Antwerpen.

Roger van Damme past perfect in de club van de grootste patissiers ter wereld en staat ook bekend als de peetvader van de moleculaire patisserie. Zijn gerechten zien eruit als ware kunstwerken en iedere hap is een ware smaaksensatie. Na het krijgen van zijn eigen programma op de kookzender njam!, het uitgeven van talrijke boeken en bekroond worden met een Michelinster, opende hij onlang een tweede restaurant: Toque-Tok.

http://www.njam.tv/chefs/roger-van-damme

http://www.rogervandamme.com/

" Roger van Damme is in de culinaire wereld een buitenbeetje. Een carrière van chef-patissier tot sterrenchef is immers een ongewoon parkoers. Hongerig naar kennis vloog de jonge banketbakker tientallen keren naar Spanje om bij geestesgenoten zoals Albert Adrià van gedachten te wisselen. Als uitstekende chef-patissier ontwikkelde hij naast een sterk zoet oeuvre met de jaren ook een fijnzinnig en technisch hoogstaand hartig repertoire. Tal van zijn originele, decoratieve bordcomposities maakten inmiddels school. Hij behoort sinds een aantal jaren tot de fine fleur van de culinaire top die hij zelf ook mee smaak, vorm en kleur geeft." cit WIllem Assaert
Roger van Damme

Liste d’envies

Vous devez vous connecter pour ajouter des produits à votre liste d’envies.

Connexion

Veuillez sélectionner un autre produit

Comparer

Comparer les produits

Vous ne pouvez pas comparer plus de 3 produits. Veuillez retirer un produit avant d’en ajouter un autre.