Skip the navigation

Kip-tortillasoep met limoen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Chicken tortilla lime soup

Duration
Totaal22min
Voorbereiden5min
Koken17min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1 eetlepels

olijfolie

1

gele ui, fijngehakt

2

knoflookteentjes, fijngehakt

zeezout

1

maïstortilla (diameter van 15 tot 20 cm), in stukjes gescheurd

425 g

geroosterde tomatenblokjes met sap

100 g

milde groene pepers in blokjes

500 ml

kippenbouillon

2 theelepels

chilipoeder

1 theelepel

gemalen komijn

1

limoen, geperst en geraspt

halve bos gehakte verse koriander

250 g

gesneden of gescheurde gekookte kip

180 g

tortillachips

1

avocado, gehalveerd, ontpit, gepeld en in blokjes gesneden

50 g

geraspte cheddar

limoenpartjes (optioneel)

Stap voor stap

  1. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook en een snufje zout toe. Dek af en bak de ui en knoflook. Roer regelmatig en bak zo'n 8 minuten, tot de ui en knoflook zacht en goudkleurig zijn. Haal van het vuur.

  2. Terwijl het uienmengsel afkoelt, doe je de gescheurde tortilla, tomaten, chilipepers, bouillon, chilipoeder, komijn, limoenschil en -sap, koriander en 1 theelepel zout in de kan van de KitchenAid ARTISAN Power Plus Blender. Voeg het uienmengsel toe, plaats het deksel en zet de blender op de soepstand, zodat de soep wordt geblend en verwarmd. Laat het apparaat draaien totdat hij vanzelf wordt uitgeschakeld.

  3. Als alternatief kun je ook de ingrediënten mengen in de blender. Doe het deksel er stevig op en stel de blender in op Snelheid 1. Verhoog langzaam de snelheid (naar 10 of 11). Blend ongeveer 4 minuten tot het mengsel helemaal glad is en er opstijgende stoom te zien is.

  4. Soep moet heet zijn. Voeg de kip en tortillachips toe en pulseer 2 tot 3 keer op een lage snelheid om te mengen. Serveer direct, gegarneerd met avocado en kaas. Geef, indien gewenst, limoenpartjes aan tafel. Wil je de soep bewaren? Voeg de tortillachips niet toe, laat de soep afkoelen en doe deze in een luchtdicht bakje. Je kunt de soep maximaal 5 dagen bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer. Voeg de tortillachips toe na het opwarmen.

  5. Omschrijving