Zuurstokkoekjes
Deze koekjes zijn niet alleen heerlijk om in warme chocolademelk te dippen, maar ze vullen je keuken ook met de heerlijke geur van kruiden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
260 g
boter, op kamertemperatuur
300 g
bruine suiker
300 g
lichtbruine suiker
2
eieren
1 kg
bloem
2 eetlepels
gingerbreadkruiden
2 theelepel
zout
3 eetlepels
bakpoeder
110 ml
water
Stap voor stap
Doe de boter en de twee soorten suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 tot het mengsel luchtig is. Voeg de eieren toe en meng tot de eieren volledig zijn opgenomen.
Verlaag de snelheid naar 1 en voeg geleidelijk de bloem, gingerbreadkruiden, het zout en bakpoeder toe. Voeg het water toe en meng tot het deeg stevig is.
Bevestig het koekjesaccessoire op de mixer/keukenrobot, kies de ronde vorm en voer het koekjesdeeg door de vultrechter. Vang het deeg op een bakplaat met bakpapier op en snijd elke reep in een staaf van 7 cm.
Vorm zuurstokjes van het gesneden koekjesdeeg en bak ze 20 minuten lang in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.