Skip the navigation

Aardbeientaartje

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Strawberry tart

Nothing says spring quite like a scrumptious strawberry tart.

Duration
Totaal2h40
Voorbereiden20min
Koken20min
Rusten2h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

115 g

boter

70 g

poedersuiker

pinch of

zout

3

eieren

175 g

patentbloem

30 g

amandelmeel

55 g

fijne basterdsuiker

50 g

maïzena

500 g

shalfvolle melk

1

vanilleboon

500 g

aardbeien

Stap voor stap

  1. Doe 55 g zacht geworden boter in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de stamper met flexibele rand en mix de boter 3 minuten op snelheid 4.

  2. Voeg de poedersuiker toe en mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.

  3. Voeg een ei toe terwijl de mixer blijft draaien. Voeg de bloem, de helft van het zout en het amandelmeel toe en mix op snelheid 2 tot er een deeg ontstaat.

  4. Vorm het deeg tot een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast.

  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette taartvorm.

  6. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit en plaats het in een ingevette taartvorm.

  7. Doe 35 g suiker, maïzena en de resterende eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 2 en draai de snelheid vervolgens geleidelijk naar 6.

  8. Doe 35 g suiker, maïzena en de resterende eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 2 en draai de snelheid vervolgens geleidelijk naar 6.

  9. Zet de snelheidshendel op 1 en schenk het roommengsel geleidelijk in de kom. Mix ongeveer 1 minuut.

  10. Doe het roommengsel weer terug in de steelpan en breng het aan de kook terwijl u steeds blijft mengen.

  11. Laat nog een minuut al roerend doorkoken. Haal de steelpan van het vuur, voeg zout en de resterende boter toe en meng door elkaar.

  12. Giet het mengsel in een schaal, bedek deze met huishoudfolie en zet het geheel ten minste 1 uur in de koelkast.

  13. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul er de taartbodem mee.

  14. Was de aardbeien, snijd ze doormidden en schik ze op de banketbakkersroom.