i
Vorige bladzijde

Engelse pudding

Deze machtige, zoete en donkere pudding is een traditioneel Brits dessert dat na de kerstmaaltijd wordt geserveerd.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

16

Ingrediënten

7

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

40'

Totaal

Ingrediënten

  • 100 gontpitte dadels, grof gehakt
  • 100 ggedroogde cranberry's
  • 100 grozijnen
  • 100 ggekonfijte kersen
  • 100 ggekonfijte sinaasappelschilletjes, grof gehakt
  • 50 gpecannoten, grof gehakt
  • 1 theelepelgember, geraspt
  • 1 theelepelkaneel
  • -sap van één sinaasappel
  • -rasp van één sinaasappel
  • 100 mlgrand marnier
  • 100 gboter, zacht
  • 100 gbruine suiker
  • 2grote eieren, geklopt
  • 50 gzelfrijzend bakmeel
  • 85 gvers wit broodkruim
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de dadels, cranberry's, rozijnen, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschilletjes en gember in een pan. Voeg sinaasappelsap, sinaasappelrasp en Grand Marnier toe en verwarm het mengsel 10 minuten op een lage temperatuur. Roer af en toe totdat de ingrediënten zijn opgenomen en het mengsel kleverig is. Zet apart en laat afkoelen.

  • Stap 2

    Doe de boter, suiker, eieren en het zelfrijzend bakmeel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 6 en mix tot het mengsel romig is.

  • Stap 3

    Voeg het vruchtenmengsel, de noten, het broodkruim en de kaneel toe. Meng op roersnelheid tot dit mengsel net is opgenomen.

  • Stap 4

    Vet een puddingvorm licht in en bedek de onderkant met een rond stukje bakpapier.

  • Stap 5

    Doe het mengsel in een puddingvorm. Bedek de vorm met bakpapier en folie. Maak dit stevig vast met touw en plaats de vorm in een stoomkoker of grote pan met voldoende zachtjes kokend water dat tot halverwege de zijkanten van de kom komt.

  • Stap 6

    Laat 4 uur stomen in een voorverwarmde oven van 160 °C, afgedekt met een deksel. Controleer tijdens het koken het waterniveau en vul zo nodig bij.

  • Stap 7

    Laat afkoelen. Garneer met poedersuiker en versier met bijvoorbeeld sinaasappel, cranberry's en rozemarijn.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Engelse pudding

Stap 1

Doe de dadels, cranberry's, rozijnen, gekonfijte kersen, gekonfijte sinaasappelschilletjes en gember in een pan. Voeg sinaasappelsap, sinaasappelrasp en Grand Marnier toe en verwarm het mengsel 10 minuten op een lage temperatuur. Roer af en toe totdat de ingrediënten zijn opgenomen en het mengsel kleverig is. Zet apart en laat afkoelen.

Stap 2

Doe de boter, suiker, eieren en het zelfrijzend bakmeel in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 6 en mix tot het mengsel romig is.

Stap 3

Voeg het vruchtenmengsel, de noten, het broodkruim en de kaneel toe. Meng op roersnelheid tot dit mengsel net is opgenomen.

Stap 4

Vet een puddingvorm licht in en bedek de onderkant met een rond stukje bakpapier.

Stap 5

Doe het mengsel in een puddingvorm. Bedek de vorm met bakpapier en folie. Maak dit stevig vast met touw en plaats de vorm in een stoomkoker of grote pan met voldoende zachtjes kokend water dat tot halverwege de zijkanten van de kom komt.

Stap 6

Laat 4 uur stomen in een voorverwarmde oven van 160 °C, afgedekt met een deksel. Controleer tijdens het koken het waterniveau en vul zo nodig bij.

Stap 7

Laat afkoelen. Garneer met poedersuiker en versier met bijvoorbeeld sinaasappel, cranberry's en rozemarijn.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.