Skip the navigation

Groentetaartjes met gebakken brie

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Baked Brie Veggie Tart

Romige brie en licht gebakken groenten, verpakt in goudbruin deeg. Dit gerecht is perfect als voorafje of warme lunch. Gemaakt met een KitchenAid mixer.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden20min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

240 g

bloem

35 g

volkorenmeel

225 g

boter, hard en in blokjes van 1 cm

1 theelepels

zout

120 ml

ijswater

2

knoflookteentjes, fijngesneden

8 stengels

asperges, gepunt, in stukjes van 2,5 cm

95 g

doperwten

340 g

brie, in dunne plakjes

vers geraspte Parmezaanse kaas (voor de garnering)

85 g

honing (voor de garnering)

Stap voor stap

  1. Bevestig het klopaccessoire aan de mixer. Doe de bloem, de boterblokjes en het zout in de mengkom. Mix 30 seconden op snelheid 1. Verhoog de snelheid daarna naar 4 gedurende 1-2 minuten (of totdat de boterblokjes de helft van de oorspronkelijke grootte lijken te hebben). Verlaag de snelheid naar 2 en sprenkel het ijswater langzaam in het mengsel, terwijl de mixer nog draait, met een tempo van ongeveer één eetlepel per 2 seconden. Schakel de mixer uit (het deeg is erg klonterig) en gebruik één hand om al het deeg in de kom te verzamelen. Bewerk het deeg al knijpend en drukkend.

  2. Rol het deeg tot een bal op een licht met bloem bestoven oppervlak. Gebruik de bal van je handen om het deeg in tweeën te vouwen, richting jezelf, en het deeg nogmaals aan te drukken. Herhaal dit proces 3 of 4 keer, of totdat het deeg tot een schijf kan worden gevormd en de boterstukjes nog steeds zichtbaar zijn. Bewerk het deeg niet te veel. Vorm een schijf, wikkel het deeg in huishoudfolie en koel het in de koelkast terwijl je de vullingen bereidt.

  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de koekenpan heet is, voeg je boter en gehakte knoflook toe. Bak de knoflook ongeveer 1 minuut totdat het aroma vrijkomt. Daarna voeg je de gehakte asperges en de erwten toe. Schep om zodat de olie en de knoflook gelijkmatig door het mengsel worden verdeeld en laat 2-3 minuten bakken. Schep af en toe om. Haal van het vuur.

  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het aanrecht met bloem en snijd de deegschijf in tweeën. Maak van de ene helft opnieuw een schijf en rol de andere helft uit tot een groot vierkant. Snijd de randen van het vierkant bij zodat de zijkanten mooi recht zijn en snijd het vierkant vervolgens in vier stukken.

  5. Leg de 4 deegvierkanten op een bakplaat. Leg de brieplakjes in een kleine cirkel in het midden van elk vierkant, waarbij je aan alle zijden 2,5 cm overlaat. Scheur de brieplakjes in kleinere stukjes als dat nodig is. Vouw het deeg voorzichtig over de rand van de brie. Laat een opening in het midden vrij voor de groentevulling. Plooi het deeg zodat het de vulling goed kan vasthouden.

  6. Bedek de bovenkant van de brie met de gebakken groenten. Herhaal dit proces met de andere helft van het deeg. Bestrijk het deeg van alle taartjes met geklopt ei en bestrooi elk taartje royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

  7. Plaats de taartjes in een voorverwarmde oven en bak ze 28-35 minuten, of totdat de korst goudbruin is en de kaas borrelt. Haal de taartjes uit de oven en besprenkel elk taartje royaal met honing. Serveer direct.