Skip the navigation

Huisgemaakte champignonsaus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Mushroom gravy

Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

140 g

paddenstoelen

30 g

sjalotje

1 eetlepel

boter

1/4 theelepel

peper

1/4 theelepel

gedroogde salie

1/2 eetlepel

sojasaus

1/2 eetlepel

ahornsiroop

1/2 eetlepel

bloem

175 ml

volle melk

Stap voor stap

  1. Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de sjalotten in blokjes.


  2. Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bruin de champignons. Voeg de sjalotten toe en bak ze tot ze glazig zijn.


  3. Verwarm de resterende boter in een pan. Voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel droog wordt en nootachtig ruikt.


  4. Voeg de melk toe aan het meelmengsel en klop totdat de melk dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.


  5. Doe de champignons in de blender. Voeg het melkmengsel en de peper, gedroogde salie, sojasaus en ahornsiroop toe. Meng ongeveer 30 seconden op snelheid 4.


  6. Verwarm de saus voor het serveren opnieuw.


  7. Serveer bij je favoriete geroosterde groenten of vlees.