Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Huisgemaakte champignonsaus

Makkelijke champignonsaus vol smaak die je kunt serveren bij gegrilde groenten, aardappelpuree of vlees.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

9

Ingrediënten

7

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

20'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 140 gpaddenstoelen
  • 30 gsjalotje
  • 1 eetlepelboter
  • 1/4 theelepelpeper
  • 1/4 theelepelgedroogde salie
  • 1/2 eetlepelsojasaus
  • 1/2 eetlepelahornsiroop
  • 1/2 eetlepelbloem
  • 175 mlvolle melk
  • 280 gpaddenstoelen
  • 60 gsjalotje
  • 2 eetlepelsboter
  • 1/2 theelepelpeper
  • 1/2 theelepelgedroogde salie
  • 1 eetlepelsojasaus
  • 1 eetlepelahornsiroop
  • 1 eetlepelbloem
  • 350 mlvolle melk
  • 420 gpaddenstoelen
  • 90 gsjalotje
  • 3 eetlepelsboter
  • 3/4 theelepelpeper
  • 3/4 theelepelgedroogde salie
  • 1 1/2 eetlepelsojasaus
  • 1 1/2 eetlepelahornsiroop
  • 1 1/2 eetlepelbloem
  • 525 mlvolle melk
Maak het nu
  • Stap 1

    Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de sjalotten in blokjes.

  • Stap 2

    Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bruin de champignons. Voeg de sjalotten toe en bak ze tot ze glazig zijn.

  • Stap 3

    Verwarm de resterende boter in een pan. Voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel droog wordt en nootachtig ruikt.

  • Stap 4

    Voeg de melk toe aan het meelmengsel en klop totdat de melk dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.

  • Stap 5

    Doe de champignons in de blender. Voeg het melkmengsel en de peper, gedroogde salie, sojasaus en ahornsiroop toe. Meng ongeveer 30 seconden op snelheid 4.

  • Stap 6

    Verwarm de saus voor het serveren opnieuw.

  • Tip

    Serveer bij je favoriete geroosterde groenten of vlees.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Huisgemaakte champignonsaus

Stap 1

Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de sjalotten in blokjes.

Stap 2

Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bruin de champignons. Voeg de sjalotten toe en bak ze tot ze glazig zijn.

Stap 3

Verwarm de resterende boter in een pan. Voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel droog wordt en nootachtig ruikt.

Stap 4

Voeg de melk toe aan het meelmengsel en klop totdat de melk dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.

Stap 5

Doe de champignons in de blender. Voeg het melkmengsel en de peper, gedroogde salie, sojasaus en ahornsiroop toe. Meng ongeveer 30 seconden op snelheid 4.

Stap 6

Verwarm de saus voor het serveren opnieuw.

Tip

Serveer bij je favoriete geroosterde groenten of vlees.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.