Skip the navigation

Pesto van gele paprika

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Yellow pepper pesto

Deze unieke pesto barst van de smaak en maakt je smaakpapillen goed wakker.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden15min
Koken40min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1

gele paprika

30 g

parmezaanse kaas

20 g

pijnboompitten

50 ml

olijfolie

1/2

teentje knoflook

1/2 theelepel

zout

Stap voor stap

  1. Halveer de gele paprika's en verwijder de witte kern en zaadjes. Snijd ook de helften doormidden.


  2. Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 minuten op 200 °C tot het vel van de paprika's gerimpeld en zwart is.


  3. Laat alles afkoelen en verwijder het vel. Leg apart.


  4. Doe de Parmezaanse kaas in de foodprocessor en gebruik de pulsfunctie om de kaas fijn te raspen.


  5. Voeg de gele paprika's, pijnboompitten, olijfolie, knoflook en het zout toe. Gebruik snelheid 2 om te mixen tot er een pasta ontstaat.


  6. Serveer de pesto met pasta, op brood of als een dip.