Skip the navigation

Soep van geroosterde tomaat

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Roasted Tomato Soup

Deze smaakvolle soep is de zomer in een kommetje.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

3

romatomaten

1

witte ui

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

olijfolie

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

zwarte peper

600 ml

groentebouillon

een handje

basilicumblaadjes

een scheutje

olijfolie, om te garneren

Stap voor stap

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.


  2. Snijd de tomaten in de lengte door en leg ze op de bakplaat.


  3. Schil en snipper de ui grof. Plaats de stukjes tussen de tomaten.


  4. Pel de knoflookteentjes en leg ze op de bakplaat.


  5. Sprenkel de olijfolie over de groenten en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.


  6. Giet de groentebouillon in de kan van de blender. Voeg de groenten toe. Zet de blender op de soepstand en kook tot het programma klaar is.


  7. Schenk de soep in kommen en maak af met een scheutje olijfolie en een paar verse basilicumblaadjes.