Tomatensorbet met basilicum
Een verrassend hartige sorbet die je kunt serveren als voorgerecht met bruschetta en mozzarella.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
4 theelepels
water
300 ml
suiker
180 g
basilicumblaadjes
75 ml
tomaten
500 g
tomatensap
1 eetlepel
honing
1
citroen
1 theelepel
zout
Stap voor stap
Doe het water, de suiker en de basilicumblaadjes in een kleine steelpan. Laat 10 minuten zachtjes trekken, zeef en laat afkoelen.
Zet kruisjes in de onderkant van de tomaten en dompel ze 20 seconden onder in kokend water tot het vel barst. Leg ze daarna in ijskoud water en haal het vel eraf.
Snijd de zaadlijsten uit de tomaten en snijd in grove stukken. Doe ze in de kan van de blender. Voeg 100 ml tomatensap, de honing, het zout, het citroensap en de basilicumsiroop toe.
Schenk het sorbetmengsel in een bak met deksel en zet een nacht in de koelkast.
Bevestig de bevroren KitchenAid Roomijsmaker op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 'ROEREN' en giet het koude sorbetmengsel van tomaten in de ijskom terwijl de mixer/keukenrobot aanstaat. Laat het ijsmengsel 20 minuten draaien.
Schep het ijs in een bak en zet in de diepvriezer tot je het gaat serveren (minimaal 4 uur).
Maak je ijskom direct na gebruik schoon om vlekken te voorkomen.