Vegan chocoladetaart
Je zou nooit raden dat deze chocoladetaart ook geschikt is voor je veganistische vrienden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
250 g
veganistische koekjes
2 eetlepels
veganistische boter, gesmolten
300 ml
kokosroom
2 eetlepels
ahornsiroop
200 g
veganistische pure chocolade
50 ml
aquafaba
Een snufje
zout
1 eetlepel
citroensap
40 g
basterdsuiker
1/2 theelepel
vanillepoeder
Stap voor stap
Doe de koekjes in de foodprocessor met het multifunctionele mes. Kruimel de koekjes fijn op snelheid 2. Voeg terwijl het apparaat draait de gesmolten veganistische boter toe.
Doe het mengsel (dat eruit ziet als nat zand) in een taartvorm en druk het met de achterkant van een lepel stevig aan.
Bak 11 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Doe de kokosroom en ahornsiroop in een sauspan en verwarm op middelhoog vuur.
Doe de chocola in een warmtebestendige kom.
Schenk de warme room met het vanillepoeder over de chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten. Schenk het chocolademengsel over de taartbodem.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.
Doe de aquafaba, het zout en het citroensap in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 10. Voeg langzaam de suiker toe en meng tot je stijve pieken kunt maken.
Verdeel de merengue over de taart en karamelliseer de bovenste laag met een brandertje.