Vorige bladzijde
Zoete obsessies

Vegan kaneel pompoentaart

Een zoete en pittige "vegan" traktatie, beginnend van nul. Zeef en versnipper je ingrediënten met de mixeropzetstukken. Probeer het.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

15

Ingrediënten

12

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

80'

Koken

120'

Totaal

Ingrediënten

  • 150 gamandelmeel
  • 90 gbloem
  • 1 theelepelzout
  • 1 eetlepelbasterdsuiker
  • 1‘flax egg’ (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)
  • 6 eetlepelswater
  • 650 grauwe pompoen
  • 150 gzijden tofu
  • 180 mlahornsiroop
  • 1 eetlepelvanille-extract
  • 60 gamandelboter
  • 15 gmaïszetmeel
  • -pompoenkruiden (mengeling van kaneel, gember, nootmuskaat en gemalen kruidnagel)
  • 150 gpecannoten
  • 100 gbruine suiker
Maak het nu
  • Stap 1

    Leg 650 g rauwe gehalveerde pompoenen op een bakplaat. Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C of tot een mes er gemakkelijk doorheen snijdt. Volledig laten afkoelen.

  • Stap 2

    Bevestig de Zeef + Weegschaal accessoire aan de keukenmixer en zet op snelheid 4. Zeef 150 g amandelmeel*, 90 g bloem, ½ theelepel zout, 1 eetlepel basterdsuiker in een grote kom. (*Om amandelmeel te maken, voeg 150 g geblancheerde amandelen toe aan de mengbeker van de K400 blender en mix op snelheid 5 tot de noten volledig verpulverd zijn.)

  • Stap 3

    Voeg het "flax egg" toe (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water, meng in een kleine kom, dit maakt een "flax egg". Wacht voor gebruik tot de textuur ‘kleverig’ is) en 4 eetlepels water in de kom. Bevestig de platte klopper op de mixer en meng op stand 4 tot er een deeg ontstaat.

  • Stap 4

    Rol het deeg uit over een met bloem bestoven werkblad, leg het in een taartvorm, plooi de randen en bak blind voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

  • Stap 5

    Bevestig de groente- en fruitzeef aan de keukenmixer en zet op snelheid 4. Voeg de geroosterde pompoen toe in de zeef en vang de puree op in een kom.

  • Stap 6

    Voeg 150 g zijden tofu en 60 g amandelboter toe aan de keukenmixer uitgerust met de draadgarde en mix op stand 4 tot het mengsel goed gemengd is.

  • Stap 7

    Voeg voor de vulling 180 ml ahornsiroop, 1 eetlepel vanille-extract, 15 g maïszetmeel, ½ theelepel zout, pompoenkruiden (mengsel van kaneel, gember, nootmuskaat en gemalen kruidnagel) toe en mix 2 minuten op snelheid 4.

  • Stap 8

    Giet de vulling in het voorgebakken taartdeeg en tik op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de taart stevig is maar in het midden nog een beetje heen en weer gaat.

  • Stap 9

    Doe 100 g bruine suiker en 2 eetlepels water in een pan op middelhoog vuur, en wacht tot de karamel borrelt. Voeg 150 g pecannoten toe en roer tot ze gekarameliseerd en geroosterd zijn.

  • Stap 10

    Giet de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze volledig afkoelen.

  • Stap 11

    Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten voorzien van de grove rasptrommel aan de keukenmixer. Zet op snelheid 4 en voer de pecannoten door het hulpstuk.

  • Stap 12

    Leg een royale hoeveelheid van de plakkerige gehakte pecannoten op de bovenkant van de taart - streef naar een dikte van ongeveer 1cm voor de perfecte beet en textuur. Voeg een scheut gezouten karamel of dikke toffeesaus toe en serveer.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Vegan kaneel pompoentaart

Stap 1

Leg 650 g rauwe gehalveerde pompoenen op een bakplaat. Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C of tot een mes er gemakkelijk doorheen snijdt. Volledig laten afkoelen.

Stap 2

Bevestig de Zeef + Weegschaal accessoire aan de keukenmixer en zet op snelheid 4. Zeef 150 g amandelmeel*, 90 g bloem, ½ theelepel zout, 1 eetlepel basterdsuiker in een grote kom. (*Om amandelmeel te maken, voeg 150 g geblancheerde amandelen toe aan de mengbeker van de K400 blender en mix op snelheid 5 tot de noten volledig verpulverd zijn.)

Stap 3

Voeg het "flax egg" toe (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water, meng in een kleine kom, dit maakt een "flax egg". Wacht voor gebruik tot de textuur ‘kleverig’ is) en 4 eetlepels water in de kom. Bevestig de platte klopper op de mixer en meng op stand 4 tot er een deeg ontstaat.

Stap 4

Rol het deeg uit over een met bloem bestoven werkblad, leg het in een taartvorm, plooi de randen en bak blind voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Stap 5

Bevestig de groente- en fruitzeef aan de keukenmixer en zet op snelheid 4. Voeg de geroosterde pompoen toe in de zeef en vang de puree op in een kom.

Stap 6

Voeg 150 g zijden tofu en 60 g amandelboter toe aan de keukenmixer uitgerust met de draadgarde en mix op stand 4 tot het mengsel goed gemengd is.

Stap 7

Voeg voor de vulling 180 ml ahornsiroop, 1 eetlepel vanille-extract, 15 g maïszetmeel, ½ theelepel zout, pompoenkruiden (mengsel van kaneel, gember, nootmuskaat en gemalen kruidnagel) toe en mix 2 minuten op snelheid 4.

Stap 8

Giet de vulling in het voorgebakken taartdeeg en tik op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de taart stevig is maar in het midden nog een beetje heen en weer gaat.

Stap 9

Doe 100 g bruine suiker en 2 eetlepels water in een pan op middelhoog vuur, en wacht tot de karamel borrelt. Voeg 150 g pecannoten toe en roer tot ze gekarameliseerd en geroosterd zijn.

Stap 10

Giet de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze volledig afkoelen.

Stap 11

Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten voorzien van de grove rasptrommel aan de keukenmixer. Zet op snelheid 4 en voer de pecannoten door het hulpstuk.

Stap 12

Leg een royale hoeveelheid van de plakkerige gehakte pecannoten op de bovenkant van de taart - streef naar een dikte van ongeveer 1cm voor de perfecte beet en textuur. Voeg een scheut gezouten karamel of dikke toffeesaus toe en serveer.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.