i
Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Naanbrood met baba ganoush

Smeuïge, rokerige baba ganoush met geurige naan is een hemelse combinatie. Maak deze luxe snack thuis met een KitchenAid mixer en blender.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

22

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

30'

Koken

50'

Totaal

Ingrediënten

  • -voor baba ganoush:
  • 2 (1,1 kg)middelgrote aubergines
  • 4teentjes knoflook
  • 3 eetlepelscitroensap (meer indien nodig) en citroenschil
  • 80 gtahini
  • 85 gextra vergine olijfolie, plus meer voor het invetten van de aubergines
  • 2 eetlepelsplatte peterselie, plus extra voor garnering
  • 1½ theelepel + ½ theelepel (Voor de naan)zout
  • ½ theelepelgemalen komijn
  • ¼ theelepelgerookt paprikapoeder
  • -voor de naan:
  • 1 theelepelhoning
  • 120 mlwarm water
  • 2 ¼ theelepelactieve droge gist
  • 270 gbloem
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 60 gvolle yoghurt
  • 60 mlvolle melk
  • 2 teentjesknoflook, fijngesneden
  • 1 theelepelanijszaad
  • -een beetje olie om de koekenpan in te vetten
  • 40 ggesmolten boter
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, besprenkel elke helft met olijfolie en bestrijk de aubergine gelijkmatig met de olie. Plaats de auberginehelften met de snijkant naar beneden, op een bakplaat en rooster ze 30-35 minuten in de oven of tot de schil verschrompelt.

  • Stap 2

    Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Leg een fijne zeef over een kom en schep het vruchtvlees in de zeef. Laat het vruchtvlees 10 minuten rusten en druk er tussendoor een of twee keer op.

  • Stap 3

    Doe de aubergine en alle andere ingrediënten in de blender. Draai naar snelheid 3 en laat het apparaat 20 seconden draaien of tot het mengsel glad is. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een beetje gerooktepaprikapoeder en citroenrasp overheen.

  • Stap 4

    Voor de naan doe je warm water, gist en honing in een grote kom en meng je de ingrediënten rustig. Wacht vijf minuten of tot het mengsel schuimig is.

  • Stap 5

    Doe de bloem, olijfolie, yoghurt, melk, zout, fijngesneden knoflook en het anijszaad in de mengkom en schenk het gistmengsel erdoor. Bevestig de kneedhaak en mix 30 seconden op snelheid 2. Verhoog daarna de snelheid tot 6 en kneed 3-4 minuten of tot het deeg glad en veerkrachtig is.

  • Stap 6

    Haal het deeg uit de mengkom, vorm een bal en doe die in een licht ingevette, middelgrote kom. Dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  • Stap 7

    Snijd het deeg na het rijzen in zes stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm, zodat het in een koekenpan past.

  • Stap 8

    Smelt de boter in een kleine kom, meng er 1 eetlepel fijngehakte peterselie door en houd de boter en een oliekwast bij de hand.

  • Stap 9

    Verhit de koekenpan tot die rookt en bak elke naan 2-3 minuten in de droge pan of tot deze goudbruin is en er bubbels ontstaan. Draai de naan om en laat hem nog 2-3 minuten bakken. Bestrijk vlak voordat je de naan uit de pan haalt de bovenkant met de gesmolten botersaus, haal de naan uit de pan en bestrijk de andere kant royaal voordat je hem wegzet. Serveer warm met de baba ganoush.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Naanbrood met baba ganoush

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, besprenkel elke helft met olijfolie en bestrijk de aubergine gelijkmatig met de olie. Plaats de auberginehelften met de snijkant naar beneden, op een bakplaat en rooster ze 30-35 minuten in de oven of tot de schil verschrompelt.

Stap 2

Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Leg een fijne zeef over een kom en schep het vruchtvlees in de zeef. Laat het vruchtvlees 10 minuten rusten en druk er tussendoor een of twee keer op.

Stap 3

Doe de aubergine en alle andere ingrediënten in de blender. Draai naar snelheid 3 en laat het apparaat 20 seconden draaien of tot het mengsel glad is. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een beetje gerooktepaprikapoeder en citroenrasp overheen.

Stap 4

Voor de naan doe je warm water, gist en honing in een grote kom en meng je de ingrediënten rustig. Wacht vijf minuten of tot het mengsel schuimig is.

Stap 5

Doe de bloem, olijfolie, yoghurt, melk, zout, fijngesneden knoflook en het anijszaad in de mengkom en schenk het gistmengsel erdoor. Bevestig de kneedhaak en mix 30 seconden op snelheid 2. Verhoog daarna de snelheid tot 6 en kneed 3-4 minuten of tot het deeg glad en veerkrachtig is.

Stap 6

Haal het deeg uit de mengkom, vorm een bal en doe die in een licht ingevette, middelgrote kom. Dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Stap 7

Snijd het deeg na het rijzen in zes stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm, zodat het in een koekenpan past.

Stap 8

Smelt de boter in een kleine kom, meng er 1 eetlepel fijngehakte peterselie door en houd de boter en een oliekwast bij de hand.

Stap 9

Verhit de koekenpan tot die rookt en bak elke naan 2-3 minuten in de droge pan of tot deze goudbruin is en er bubbels ontstaan. Draai de naan om en laat hem nog 2-3 minuten bakken. Bestrijk vlak voordat je de naan uit de pan haalt de bovenkant met de gesmolten botersaus, haal de naan uit de pan en bestrijk de andere kant royaal voordat je hem wegzet. Serveer warm met de baba ganoush.

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.