Skip the navigation

Naanbrood met baba ganoush

KitchenAid chef-kok

Smeuïge, rokerige baba ganoush met geurige naan is een hemelse combinatie. Maak deze luxe snack thuis met een KitchenAid mixer en blender.

Import-Recipe - Naan Bread with Baba Ganoush

Naanbrood met baba ganoush

KitchenAid chef-kok

Smeuïge, rokerige baba ganoush met geurige naan is een hemelse combinatie. Maak deze luxe snack thuis met een KitchenAid mixer en blender.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
30min
Totaal
50min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

1.1 kg middelgrote aubergines

4 teentjes knoflook

3 eetlepels citroensap (meer indien nodig) en citroenschil

80 g tahini

85 ml extra vergine olijfolie, plus meer voor het invetten van de aubergines

2 tbsp platte peterselie, plus extra voor garnering

1½ theelepel + ½ theelepel (Voor de naan) zout

1/2 theelepel gemalen komijn

1/4 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel honing

120 ml warm water

theelepel actieve droge gist

270 g bloem

1 eetlepel olijfolie

60 g volle yoghurt

60 ml volle melk

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 theelepel anijszaad

een beetje olie om de koekenpan in te vetten

40 g gesmolten boter

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, besprenkel elke helft met olijfolie en bestrijk de aubergine gelijkmatig met de olie. Plaats de auberginehelften met de snijkant naar beneden, op een bakplaat en rooster ze 30-35 minuten in de oven of tot de schil verschrompelt.

  2. Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Leg een fijne zeef over een kom en schep het vruchtvlees in de zeef. Laat het vruchtvlees 10 minuten rusten en druk er tussendoor een of twee keer op.

  3. Doe de aubergine en alle andere ingrediënten in de blender. Draai naar snelheid 3 en laat het apparaat 20 seconden draaien of tot het mengsel glad is. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een beetje gerooktepaprikapoeder en citroenrasp overheen.

  4. Voor de naan doe je warm water, gist en honing in een grote kom en meng je de ingrediënten rustig. Wacht vijf minuten of tot het mengsel schuimig is.

  5. Doe de bloem, olijfolie, yoghurt, melk, zout, fijngesneden knoflook en het anijszaad in de mengkom en schenk het gistmengsel erdoor. Bevestig de kneedhaak en mix 30 seconden op snelheid 2. Verhoog daarna de snelheid tot 6 en kneed 3-4 minuten of tot het deeg glad en veerkrachtig is.

  6. Haal het deeg uit de mengkom, vorm een bal en doe die in een licht ingevette, middelgrote kom. Dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  7. Snijd het deeg na het rijzen in zes stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm, zodat het in een koekenpan past.

  8. Smelt de boter in een kleine kom, meng er 1 eetlepel fijngehakte peterselie door en houd de boter en een oliekwast bij de hand.

  9. Verhit de koekenpan tot die rookt en bak elke naan 2-3 minuten in de droge pan of tot deze goudbruin is en er bubbels ontstaan. Draai de naan om en laat hem nog 2-3 minuten bakken. Bestrijk vlak voordat je de naan uit de pan haalt de bovenkant met de gesmolten botersaus, haal de naan uit de pan en bestrijk de andere kant royaal voordat je hem wegzet. Serveer warm met de baba ganoush.