Zie me, drink me

Sexy en gezonde drankjes om mee te nemen: als je ze ziet, wil je ze drinken… En je krijgt er geen spijt van!

Drankjes om mee te nemen zijn erg populair in grote steden. Je koopt een kop koffie als je onderweg bent naar werk, en weet zeker dat je op tijd aankomt. Je kunt natuurlijk ook een thermosfles meenemen en die vullen met groene thee om de hele dag gehydrateerd te blijven. Daar gaan we het nu echter niet over hebben. Er bestaat een kleurrijke wereld vol met gezonde smoothies en soorten koffie die je het komende seizoen niet wilt missen! Er zijn verschillende redenen om deze drankjes aan je dieet toe te voegen: ze zijn trendy en worden in elk tijdschrift en op alle blogs besproken, waardoor je ze graag wilt. Ze zijn daarnaast ook erg gezond en maken het een stuk prettiger om je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen.

Ze zijn ook nog eens erg gemakkelijk klaar te maken als je, bijvoorbeeld, een KitchenAid Artisan Power Plus Blender hebt. Deze waardevolle vriend heeft een krachtige 3,5 Peak HP-Motor en 4 vooraf ingestelde Adapti-Blend programma’s: smoothies, sapjes, soep en zelfreinigende cycli. Dankzij de 11 verschillende snelheden kun je met deze blender verschillende ingrediënten, zoals bevroren fruit en vezel- en voedingsstofrijke groenten, blenden voor gladdere resultaten. Je smoothies zijn binnen enkele seconden klaar! Gebruik niet alleen fruit en groenten maar ook kruiden en superfoods. Smoothies vullen je goed voor het sporten of zorgen ervoor dat je al je voedingsstoffen binnen krijgt tijdens werkdagen. Ze zien er ook nog eens leuk uit, waardoor je ze al wilt drinken zonder te weten wat er precies in zit. 

Dit is perfect voor families, omdat je de voedingsvoordelen met iedereen kan delen zonder ze ervan te moeten overtuigen dat vitamines belangrijk zijn. Er zijn niet veel maaltijden die gemakkelijker zijn te maken dan een smoothie. Ze hebben nauwelijks een voorbereiding of planning nodig en je kunt zelfs fruit en groenten gebruiken die zijn overgebleven van de vorige dag. We gaan het anker laten zakken in deze kleurrijke oceaan. 

De trendy optie

Je hebt vast al wel eens van de “Unicorn Latte” gehoord die pasgeleden erg populair is geworden dankzij de versie van Starbucks en de vele foto’s die Hollywood sterren hebben gedeeld op social media. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een ongezond drankje, maar dat is het niet. Het is de nieuwste trend om je lichaam en je hersenen te ondersteunen. Je kunt het warm en koud drinken: yogaleraren zeggen dat dit het perfecte drankje is voor een les of meditatie. Dit drankje wordt gemaakt van plantaardige melk die is gemaakt van rauwe cashewnoten die 4 uur in water hebben gelegen (je kunt ook kokosmelk gebruiken). Er zit ook gember en citroensap in dit drankje. Dit zijn goede bronnen van vitamines en antioxidanten en ze werken ontgiftend. 

Het veelkleurige effect ontstaat door het magische ingrediënt, spirulina-algen, en sprinkels. Dit kleurrijke drankje is veganistisch, licht en lekker… een heerlijke traktatie. Wil je nog meer goed nieuws? Als je al deze ingrediënten in jeKitchenAid Artisan Power Plus Blender doet, is het drankje binnen twee minuten klaar. 

De luxueuze traktatie

Als je op zoek bent naar een elegant drankje voor een speciaal ontbijt of een gezonde snack, kun je je gasten het best verrassen met inspiratie van een chef die de Michelinster heeft gewonnen. Wij hebben een recept van Bruno Loubet uitgekozen. Hij komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is nu al jarenlang succesvol in de keukens van Londen. Hij zegt dat hij niet vegetarisch is en niet veganistisch is, maar zijn menu staat vol met maaltijden zonder vlees en vol spannende en innovatieve smaken. Zijn rabarbersmoothie met vla en granola is om van te dromen en is compleet anders van smoothies zoals we die kennen. En je kunt hem ook zelf maken!Mix honing, fijngesneden rabarber en sinaasappelsap in een kleine kom; laat dit een uur liggen om de siroop te onderscheiden. Maak ondertussen je favoriete granola klaar met de KitchenAid Twelix Artisan Oven

Doe vervolgens twee ijsblokjes, aardbeienijs en de koude rabarbersiroop in de KitchenAid Artisan Power Plus Blender en blend tot het glad is. Giet de smoothie in glazen en voeg een dun laagje vla toe, zodat dit niet naar beneden zakt. Bestrooi met granola en serveer meteen. Geniet ervan zonder spijt!

Ingrediënten voor de Unicorn Latte
- 1 kopje rauwe cashewnoten die 4 uur in water hebben gelegen
- 3 kopjes gefilterd water
- 1 vanilleboon waar de binnenkant van is uitgeschraapt
- 2 ons koud gembersap
- 2 ons citroensap
- 1 eetlepel spirulina extract
- 1 eetlepel Macawortel
- 2 Medjooldadels
- Kurkuma, spirulinapoeder en organische sprinkels om te versieren (optioneel)

Ingrediënten voor rabarber smoothie met vla en granola
- 500 gram fijngesneden rabarber
- 6 eetlepels met honing
- 50 ml sinaasappelsap
- 10 eetlepels granola
- 400 gram aardbeienijs
- 2 ijsblokjes
- 220 ml vla

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.