Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 5’
Bereiding: 5’
Totale tijd: 10’
Ingrediënten
200 g frambozen, schoongemaakt
200 g aardbeien, schoongemaakt
4 el suiker
500 ml dikke griekse of turkse yoghurt
2 plakken boerencake, in blokjes gebroken
2 takjes citroenmelisse, blaadjes losgetrokken
Stap 1
Plaats het MultiBlade-mes in de pan. Houd een paar aardbeien en frambozen apart om te garneren. Voeg de rest van vruchten en suiker aan de pan toe. Sluit deksel met dop. Druk 3 x 10 seconden op Pulse knop. Schraap vervolgens de zijkanten schoon.
Stap 2
Schep cake en yoghurt in diepe kom en schep de vruchtencoulis erover. Leg rest van vruchten en melisseblaadjes erop.
Chef suggestie
Deze coulis kun je ook bij hartige gerechten serveren. Denk aan zachte rijpe geitenkaas, gerookte eendenborst of paté.
Alternatief 1
Voeg in plaats van suiker, 3 el frambozen of aardbeienlikeur aan de vruchten toe.
Alternatief 2
Deze coulis is ook heerlijk over ijs of in een sorbet.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"