Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 10’
Bereiding: 30’
Totale tijd: 40’
Ingrediënten
2 tenen knoflook, gepeld
bosje dille (20 g)
2 kleine uien, gepeld, in zessen
200 g kalfslapjes, in stukjes
4 el olijfolie
2 tl suiker
peper & zout
200 g kerstomaatjes
100 ml witte wijn
Stap 1
Plaats in de grote kom het Mini Multiblade-mes in de kleine kom. Voeg knoflook toe. Sluit deksel met dop. Druk 5 seconden op Pulse knop. Schep knoflook uit kleine kom op schoteltje. Strooi dille in kleine kom. Sluit deksel. Druk 10 seconden op Pulse knop. Verwijder kleine kom en zet met dille in de koelkast.
Stap 2
Plaats StirAssist-menger in de pan. Voeg het vlees, de olie, knoflook, uien, suiker, wat peper en wat zout toe. Sluit deksel zonder dop. Selecteer FRY/BRADEN P1. Stel de tijd in op 30 minuten en de snelheid op 1. Druk op start.
Stap 3
Voeg na 10 minuten tomaten en wijn toe. Sluit deksel. Druk op start. Voeg dille en eventueel nog peper en zout toe. Serveer met pasta of rijst.
Chef suggestie
Door de saus de dag ervoor te maken kunnen de smaken intrekken en heb je een snelle maaltijd op tafel.
Alternatief 1
In plaats van wijn kun je appelsap toevoegen. Balsamicoazijn is ook lekker. Gebruik in beide gevallen minder suiker en gebruik half zoveel azijn als de voorgeschreven hoeveelheid wijn.
Alternatief 2
Maak de saus onvergetelijk met kappertjes of gevulde olijven die je toevoegt aan de tomaten.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"