Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 22’
Bereiding: 130’
Totale tijd: 152’
Ingrediënten
2 uien, gepeld en in stukken
600 g paarden- of runder-riblappen, in stukken
100 ml witte wijnazijn
4 laurierblaadjes
6 kruidnagels
peper & zout
50 g boter
1 eetlepel appelstroop
2 dunne plakken ontbijtkoek, verkruimeld
Stap 1
Plaats MultiBlade mes in de pan. Doe ui erin. Sluit deksel met dop. Druk 3 seconden op Pulse knop. Meng ui met vlees, azijn, laurierblaadjes, kruidnagels, 1 tl grof gemalen peper en 1 tl zout en zet mengsel in een doos in de koelkast. Marineer 12 uur in de koelkast. Zo nu en dan omscheppen.
Stap 2
Plaats StirAssist-menger in de pan. Dep vlees en andere ingrediënten goed droog met keukenpapier en doe samen met de andere ingrediënten in de kom van de Cookprocessor. Voeg boter toe. Sluit deksel zonder dop. Selecteer STEW/STOVEN P2. Druk op start. Schuif Speed knop op INT (intermitterend).
Chef suggestie
Voeg aan de marinade ook een paar takjes tijm of rozemarijn toe.
Alternatief 1
Maak het gerecht met konijn of haas.
Alternatief 2
Voeg 30 minuten voor het einde van de stooftijd 50 g zilveruitjes, Amsterdamse uitjes of kleine augurkjes toe.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"