Een filter koffiezetapparaat zorgt voor het perfecte kopje koffie

De rijke geur en smaak van versgemalen koffiebonen is ongeëvenaard. Met een filter koffiezetapparaat kun je thuis genieten van een probleemloos en perfect gezet kopje koffie. Ontworpen door onze experts om de cruciale combinatie van water, gemalen koffie en zettijden optimaal te krijgen, dus je kunt gewoon zetten en schenken.

Het filter koffiezetapparaat zet koffie precies zoals je wilt

De slanke en handige KitchenAid filter koffiezetapparaten zijn eenvoudig in gebruik en ideaal als je elke dag perfecte filterkoffie wil. Kies je timercyclus met de handige programmeerbare timer en selecteer vervolgens je gewenste koffiesterkte. Schenk op elk moment van de dag of avond een heerlijke warme kop koffie.

Is druppelkoffie hetzelfde als filterkoffie?

Beide verwijzen naar koffie die is gemaakt door heet water over versgemalen koffie in een filter te gieten. De oplosbare stoffen in de gemalen koffie worden opgelost en door het filter gezeefd in de kan eronder. Je kunt dit doen door middel van opgieten. Of gebruik een filter koffiezetapparaat dat het voor je doet via ons goudkleurige permanente filter. Omdat temperatuur en timing van cruciaal belang zijn voor de smaak, biedt het filter koffiezetapparaat een handige manier om probleemloos de perfecte kop koffie te zetten.

Adding grinded coffee into drip coffee machine

Het stijlvolle filter koffiezetapparaat

Wil je dat je filter koffiezetapparaat er ook stijlvol uitziet? Natuurlijk. De filter koffiezetapparaten van KitchenAid zijn afgerond en strak, en je kunt kiezen uit Onyx zwart, Houtskoolgrijs, Amandelwit of Keizerrood (voor het filter koffiezetapparaat 1,7 L) en Onyx Zwart of Wit (voor het filter koffiezetapparaat 1,7 L - CLASSIC). Deze filter koffiezetapparaten zijn glanzend en stevig en gemaakt om te worden bewonderd en jarenlang van te genieten. Met twee knoppen voor koffiezetten op verschillende plaatsen, kun je het apparaat naar voren of naar opzij plaatsen. De schenktuit van de kan voorkomt morsen en knoeien.

Almond drip coffee machine

Handige kenmerken en functies

Onze filter koffiezetapparaten hebben slimme kenmerken en functies die je ochtend eenvoudiger maken. 

Een programmeerbare timer zodat je koffie klaar is als je deze nodig hebt of schenken met tussenpozen voor als je niet kunt wachten tot de koffie gezet is. Je kunt de sterkte van de koffie selecteren met een druk op de knop en de koffie warm houden met de warmhoudplaat. We hebben aan alles gedacht zodat jij dat niet hoeft te doen.

Zoom on functionalities

Welk filter koffiezetapparaat?

FILTER KOFFIEZETAPPARAAT 1,7 L - CLASSIC 5KCM1208 FILTER KOFFIEZETAPPARAAT 1,7 L 5KCM1209
€ 149,00 € 126,65 € 179,00 € 152,15
NU KOPEN NU KOPEN
Sterkte van de koffie Normaal of krachtig Normaal of krachtig
Kleuren Onyx Zwart, Wit Onyx Zwart, Houtskoolgrijs, Amandelwit, Keizerrood
Filterhouder-esthetiek Standaard Roestvrij staal
Kancapaciteit 1,7 L (12 kopjes) 1,7 L (12 kopjes)
Warmhoudplaat Warmhoudtijd van 40 min. Hoog of laag in stappen van 10 min.
24 uur-programmering 1 programma 2 beschikbare programma's
Filter Goudkleurig permanent Goudkleurig permanent

Spiraalvormige schenkkop zoals een barista

Onze filter koffiezetapparaten hebben een unieke spiraalvormige schenkkop met 29 openingen. Dit is geïnspireerd op de spiraalvormige beweging van de barista, die het water laat ronddraaien om de gemalen koffie gelijkmatig te laten doordringen met water. De gemalen koffie wordt gelijkmatig verzadigd met water door de schenkkop voor optimale extractie, met precies de juiste tijdsduur voor een krachtige kop koffie.

Filter coffee machine shower head

De kunst van het zetten van het perfecte kopje koffie

Het zetten van een kopje koffie zoals jij dat wilt is een van de leukste en eenvoudigste dingen die je dag mooier kunnen maken. Onze filter koffiezetapparaten zorgen voor het perfect gezette kopje koffie.

Hot black coffee in a white cup

Voor een het perfecte kopje koffie heb je de exacte juiste combinatie van water, koffie en zettijd nodig, zodat de koffie niet te slap of te sterk is. 

Om je te helpen is er een handige doseerindicator op ons goudkleurige filter, niveaumarkeringen op de watertank en een doseertabel voor het toevoegen van water. Dat zorgt voor consistente resultaten en maakt giswerk overbodig

8 cup of coffee with or without milk

Iedereen is anders, dus keuze is belangrijk. Je kunt niet alleen je favoriete koffie kiezen, maar ook normaal of krachtig selecteren met de keuzeknop voor koffiesterkte. Het filter koffiezetapparaat past vervolgens het resultaat aan voor de smaak waar je dol op bent! Zodra je de perfecte instelling hebt gevonden, kun je dit telkens weer herhalen met een druk op de knop. Was alles in het leven maar zo eenvoudig.

Gold tone filter

Neem een slokje, en... hoe smaakt je koffie? Een gouden ster? Het filter beïnvloedt de kwaliteit van je kop koffie. Papieren filters die alle natuurlijke bonenoliën verwijderen, kunnen zorgen dat de drank een vlakke smaak krijgt. Het goudkleurige permanente filter op onze filter koffiezetapparaten is herbruikbaar en ontworpen voor optimale filtratie. Het filter is duurzaam, zuinig en vervangt de standaard papieren filters met filtermaat 4. Het heeft zelfs een handige markering voor de dosering, zodat je precies de juiste hoeveelheid gemalen koffie gebruikt.

Verse filterkoffie wanneer jij dat wilt

Zoom on time zone of drip coffee machine

Wil je je koffie stipt om 07:30 uur? Of voor een middag om 15:30 uur? Dankzij de slimme 24/7-programmeerfunctie hoef je alleen maar de timer in te stellen voor wanneer jij je koffie wil. Een vers, heet kopje koffie zal dan voor je klaarstaan. Dankzij de intuïtieve bediening met één druk op de knop, het LCD-scherm en zonder verwarrende menu's om doorheen te bladeren. Met het nieuwste model kun je zelfs een cyclus voor weekdagen en een andere cyclus voor weekenden instellen. Het is de ideale manier om je week af te sluiten en te ontspannen.

Serving black coffee in white cup

Kun je niet wachten op je kop koffie? We weten wat je bedoelt. Daarom is er een functie voor schenken met tussenpozen aanwezig op het filter koffiezetapparaat. Dit voorkomt druppelen als je de glazen kan pakt terwijl de koffie nog wordt gezet. Schenk snel een kop in en plaats de kan terug op de plaat om het filteren te voltooien. Sssst! We zullen het niemand vertellen.

Houd je koffie heerlijk heet

Geen idee hoe het bij jou zit, maar wij vinden dat koffie gewoon heet moet zijn. Dankzij de warmhoudplaat blijft je koffie tot 40 minuten na het zetten op de perfecte temperatuur. Het is dus geen probleem als je door je drukke leven even afgeleid bent.

Genoeg koffie voor iedereen

Als je van koffie houdt is de grootte belangrijk. Als je een koffiezetapparaat met weinig capaciteit hebt, kan het vervelend zijn als de koffie telkens weer op is. 

De 1,7 L capaciteit van onze filter koffiezetapparaten zorgt ervoor dat je tot 12 kopjes koffie kunt zetten. Ideaal voor een koffiedrinkende familie of als je vrienden op bezoek hebt.

3 cup of coffee on table

Het schoonmaken van je koffiezetapparaat is supereenvoudig

Een kopje koffie is bijna 99% water en dit bevat mineralen zoals calcium en magnesium die door je koffiemachine gaan en voor kalkaanslag zorgen. 

Dus als je je apparaat veel gebruikt, zul je dit regelmatig moeten schoonmaken. Maar dankzij de slimme reinigingscyclus van onze koffiezetapparaten hoef je je geen zorgen te maken. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken. En je kunt achterover leunen.

Weet welke koffiebonen je moet hebben

Medium grind coffee

Een enorme verscheidenheid aan smaken en sterktes van over de hele wereld zijn beschikbaar en zijn allemaal heerlijk als ze gezet zijn met een filter koffiezetapparaat. De meerderheid is het er echter over eens dat middelmatig gebrande bonen het beste zijn voor maximale smaak vanwege de langere zettijd in vergelijking met de espresso. Kies voor gemiddelde maling als gemalen koffie koopt of thuis zelf maalt.

grinding lots of coffee beans

Arabicabonen zijn bij uitstek de meest populaire soort koffiebonen en zijn het beste voor filterkoffie en espresso. Deze bonen staan bekend om hun zachte smaak met een vleugje chocolade, karamel, noten, fruit en bessen. Koffiekenners zeggen dat koffie gemaakt met Arabicabonen het beste zwart gedronken kan worden (of met een piepklein vleugje melk).

De voordelen van het malen van je eigen bonen

De geur van versgemalen koffie is onweerstaanbaar. Maar dat is niet het enige voordeel als je je eigen bonen maalt:

  • je kunt het precieze malingsniveau voor je kopje koffie kiezen
  • verse koffiebonen zitten vol antioxidanten
  • je kunt experimenteren met kleine wijzigingen in het malingsniveau voor de smaak van je koffie.

Met 70 malingsniveaus zorgt onze koffiemolen voor perfecte precisie voor een kopje koffie met volle smaak.

Coffee beans and grinded coffee

Goed nieuws voor liefhebbers van filterkoffie

Je dagelijkse kopje koffie kan goed voor je zijn. Versgemalen bonen zitten vol antioxidanten die goed zijn voor je gezondheid en het risico op bepaalde aandoeningen verlagen.

Van koffie is ook bekend dat deze bepaalde aspecten van je hersenfunctie verbetert, zoals geheugen, humeur, oplettendheid en energieniveau. Let echter op het cafeïnegehalte; geniet met mate.

Women with a cup of black coffee

Je ontbijt in stijl gemaakt

DOE INSPIRATIE OP
Red Artisan breakfast set with kettle and toaster
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.