Vleesmolens voor heerlijke gerechten

Maak je graag gezonde gerechten? Ga terug naar de basis en verwerk ingrediënten met een vleesmolen. Deze stevige hulpstukken voor je mixer/keukenrobot (afzonderlijk verkrijgbaar) malen vlees, groenten, broodkruimels en meer voor verse, creatieve recepten.

Extra sterke metalen vleesmolen

Je maalt in minder tijd alles tot in perfectie met de vleesmolen en de worstenmaker. Deze is in de eerste plaats ontworpen als vleesmolen, zodat kip, kalkoen, varkensvlees en rundvlees snel en zuiver kunnen worden gemalen. Deze robuuste en duurzame molen verwerkt moeiteloos vis, broodkruim, specerijen en kruiden voor worstjes en pubstijl hamburgers. Word een expert in het malen van groenten en fruit voor salsa's, hamburgers zonder vlees en andere gerechten.

Food grinder grinding vegetables

De metalen vleesmolen gebruiken

Je kunt de resultaten zelf bepalen met je keuze van roestvrijstalen maalschijf:

 • Fijn: gekookt vlees, spreads, harde kazen, broodkruim
 • Medium: rauwe of gekookte vleessoorten en vlees voor worsten
 • Grof: rauw vlees voor hamburgers en chili, of groenten voor salsa's en sauzen

Nadat je de schijf hebt bevestigd, selecteer je Snelheid 4 op de mixer en voer je de ingrediënten in met de stamper.

Meat grinder on cream mixer grinding meat

Tip voor een zuivere maling

Bereid alles voor en meng alles van tevoren en zorg ervoor dat je ingrediënten goed koud zijn. De koude temperatuur helpt je om een zuivere maling te krijgen. Je kunt alle ingrediënten 10 minuten in de diepvries doen of de metalen vleesmolen zelf in de koelkast of vriezer zetten voordat je begint. 

Red mixer with meat grinder

Je vleesmolen kiezen

VLEESMOLEN EN WORSTENMAKER 5KSMMGA VLEESMOLEN 5KSMFGA
€ 143,10 € 159,00 € 90,30 € 129,00
NU KOPEN NU KOPEN
Vleesmolen Gemaakt van aluminium met mes en maalschijven van roestvrij staal Gemaakt van kunststof met mes en maalschijven van roestvrij staal
Wat kun je doen? Maalt vlees, harde kazen en groenten voor hamburgers, worstjes, gehaktbrood, rundertartaar, tonijntartaar en vulling voor ravioli of dumplings. Ook voor burgers zonder vlees, salsa's en chutneys, spreads, bloemkoolrijst en babyvoeding. Maalt vlees, harde kazen en groenten voor hamburgers, worstjes, gehaktbrood, rundertartaar, tonijntartaar en vulling voor ravioli of dumplings. Ook voor burgers zonder vlees, salsa's en chutneys, spreads, bloemkoolrijst en babyvoeding.
Wat zit er in de doos? 3 maalschijven - Grof, medium, fijn; 2 worstvulkokers; groter voedselblad; reinigingsborstel; stamper; meegeleverde opbergdoos 2 maalschijven - Grof en fijn; groter voedselblad; stamper; vaatwasserbestendig (in het bovenste rek):
Voor gebruik Kan worden voorgekoeld in de koelkast of vriezer om een zuivere maling te krijgen bij het bereiden van vlees.
Reinigen Niet vaatwasserbestendig - met de hand afwassen. Uitsluitend kunststof onderdelen, zoals de bevestigingsring, verwijderbaar blad en stamper. Met de hand afwassen: hoofdbehuizing, maalspiraal, maalschijven en mes (zodat ze niet minder scherp worden)
Geschikt voor Worstvulkokers (afzonderlijk verkrijgbaar); groter voedselblad (afzonderlijk verkrijgbaar); fruit- en groentezeef (afzonderlijk verkrijgbaar)

Breid de mogelijkheden van de vleesmolen uit

Volg je passies en doe nog meer met je klassieke vleesmolen, met andere accessoires die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. Met de fruit- en groentezeef kun je jam, sauzen en compotes maken. Met het worstvulapparaat kun je heerlijke gemalen ingrediënten verwerken tot worstjes, en met het grotere voedselblad kun je eenvoudiger grotere hoeveelheden maken.

Food strainer extension pack on red mixer

Gids voor de vleesmolen

De molenaccessoire met de 2 maalschijven gebruiken.

 • Fijne maalschijf - 4,5 mm - Gekookt vlees voor spreads, harde kazen, broodkruim
 • Grove maalschijf - 6 mm - Rauw vlees voor hamburgers en chili, groenten voor salsa's en sauzen

Nadat je de maalschijf op de molen hebt bevestigd, selecteer je Snelheid 4 op je mixer/keukenrobot om te beginnen.

Meat grinder grinding salmon

Combineer het accessoire met de worstvuller

Maak worsten helemaal zelf, zodat je precies weet wat erin zit. Van rundvlees tot kip of vis, je kunt je recepten combineren met kruiden, specerijen, knoflook of minder gebruikelijke ingrediënten zoals gekaramelliseerde uien of erwten.

De worstvulkokers worden meegeleverd met de metalen vleesmolen of zijn afzonderlijk verkrijgbaar voor de standaard vleesmolen. Je kunt kleine en grote formaten maken.

Sausage stuffer attached to a black mixer

Combineer het accessoire met de fruit- en groentezeef

Als je van gladde en sappige gerechten houdt, ontdek dan het gemak van zeven. Je kunt de vleesmolen gebruiken in combinatie met de fruit- en groentezeef (afzonderlijk verkrijgbaar) om thuis zacht fruit en gekookte groenten te verwerken. Maak heerlijke jam, purees en sauzen met elke consistentie. Bijvoorbeeld appelmoes of tomatensap, om mee te beginnen.

Food strainer making apple sauce with red mixer

Ideeën voor malen zonder vlees

Een voedselmolen is natuurlijk meer dan alleen een vleesmolen. Pescotariërs kunnen kruidige viskoekjes, tonijnravioli en zalmburgers maken. Vegetariërs en veganisten kunnen veel plezier hebben van dit handige accessoire bij het zelf maken van plantaardige gerechten.

Experimenteer met je eigen Mexicaanse bonenburgers, falafels of salsa's en spreads. Bloemkoolrijst is een prachtig vezelrijk alternatief met weinig koolhydraten voor rijst dat je kunt maken door bloemkool te malen.

Rice salad with pomegranata

Ideeën voor gerechten met de voedselmolen

 • Salsa
 • Hamburgers
 • Worstjes
 • Falafel
 • Spreads
 • Viskoekjes
 • Chili
 • Pasta's
 • Babyvoeding
 • Vulling voor ravioli
Homemade burger with cheese and rucola

Waarom een vleesmolen kiezen?

In tegenstelling tot met een foodprocessor, krijg je met een vleesmolen een geweldig en consistent resultaat. Omdat alle ingrediënten door de openingen in de maalschijf worden geduwd, betekent dit dat alles er absoluut gelijkmatig uit komt. Als je bijvoorbeeld een mengsel van rundvlees, champignons, knoflook en kruiden toevoegt, wordt dit uiterst keurig verwerkt en is het resultaat klaar voor je hamburger, taart of groenteburger. Voilà.

Homemade vegetable burger with tomatoes
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.